Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Dovedit științific: persoanele care citesc zilnic trăiesc mai mult!

Cititul este, poate, arma cea mai puternică pe care o avem la îndemână pentru a fi mai înțelepți și mai siguri pe noi. Nu numai atât, lectura are și numeroase beneficii pentru sănătate.

După ce v-am prezentat 13 beneficii ale cititului, aflați de la noi că lectura ne poate prelungi și viața! Și nu este o poveste, este chiar dovedit științific.

Un studiu publicat în revista "Ştiinţe Sociale & Medicină" a arătat că oamenii care citesc cărți cel puțin 30 de minute pe zi trăiesc mai mult decât oamenii care nu citesc deloc.

Studiul, intitulat "Un capitol pe zi: Asocierea cititului de cărţi cu longevitatea" a fost realizat pe un eșantion de peste 3.500 de persoane pe parcursul a 12 ani. Respondenţii au fost împărţiţi în 3 categorii: cei care citesc 3,5 ore sau mai mult pe săptămână, cei care citesc până în 3,5 ore pe săptămână şi cei care nu citesc deloc, luându-se în considerare factori precum sex, rasă şi educaţie.

Concluziile au fost că persoanele care citeau cel mai mult aveau şanse de deces cu 23% mai scăzute, iar cei care citeau moderat cu 17% mai scăzute. Potrivit cercetătorilor Avni Bavishi, Martin Slade şi Becca Levy de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul universităţii Yale, de-a lungul studiului, 33% dintre cei care nu citeau au decedat, comparativ cu 27% dintre cititori.

Studiul asociază citirea cărților cu longevitatea, și nu a revistelor, iar Bavishi afirmă că un timp mai îndelungat de lectură dă un randament mai mare, dar chiar și 30 de minute pe zi sunt benefice.

Voi ce carte citiți în momentul de față? :)

Foto: shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…