Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

21 septembrie, Ziua Mondială a Păcii!

În fiecare an, la 21 septembrie, celebrăm Ziua Mondială a Păcii.

Ziua dedicată păcii, promovată de Națiunile Unite, a fost stabilită pentru prima dată în 1981, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Astfel, ea este aniversată în fiecare an în deschiderea sesiunilor din luna septembrie.

Adunarea Generală a ONU a declarat data de 21 septembrie ca o zi dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul țărilor membre, cât și între toate națiunile și popoarele lumii.

Prima zi mondială a păcii a fost marcată în septembrie 1982.

Tema din 2016 pentru Ziua mondială a păcii se referă la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, ca părți de construcție în arhitectura globală a păcii.

Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă au fost adoptate în unanimitate de cele 193 de state membre ale ONU în cadrul unui summit istoric al liderilor lumii, desfășurat la New York în septembrie 2015. Agenda pentru 2030 invită țările să înceapă eforturile pentru atingerea acestor obiective în următorii 15 ani. Printre scopuri se numără eradicarea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității pentru toți.

România s-a alăturat și ea liderilor celor 193 state membre ale ONU la summit-ul din 2015, adoptând Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Această agendă este un program de acțiune globală în domeniul dezvoltării. Are caracter universal și promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile — economic, social și de mediu, după cum informează site-ul mae.ro.

O altă Zi Mondială a Păcii se sărbătorește și la 1 ianuarie, aceasta fiind instituită, în 1968, de către Papa Paul al VI-lea. El a dorit ca aceasta să se celebreze în fiecare an, în prima zi a anului calendaristic.

Foto: wallpaperswide.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…