Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Clătite cu dovleac

Am început, odată cu rețeta trecută, seria dulciurilor savuroase care poartă amprenta lui Marian. Săptămâna aceasta ne desfătăm cu un deliciu dulce, gustos și foarte simplu de făcut!

La cât de frumos arată, te-ai aștepta să reprezinte o mâncare extrem de pretențioasă și scumpă – însă nu e deloc așa! Nici de această dată, Marian nu se abate de la regula săptămânală, de a se încadra în prețul de 12 lei per porție!

Iată ce ne oferă de această dată:

“Merg pân’ la piață după un plăcintar – dovleac; îl arunc, tăiat bucăți mari, în cuptor și-l coc îndeajuns cât să-l pot mânca de pe coajă cu lingura.

Cam un pumn de miez din dovleacul gătit las pentru clătite de dimineață; peste acesta pun două ouă, puțină sare, două linguri de zahăr, o lingură de unt topit sau de ulei și o cană de lapte. Mai presar scorțișoară, trântesc vreo 5 linguri de făină și un vârf de cuțit de praf de copt, pentru a le face pufoase. Amestec repede totul în blender, și apoi prăjesc în tigaia unsă cu grăsime de unt și ulei.

Mă uit pe raft și aflu că pot mânca pufoasele cu susan ușor rumenit în tigaie și cu stropi mari de miere, sau niște cocos uscat, ce la rându-i e bun prăjit pe tablă. Plus niște sirop din borcanul cu dulceață (de dovleac, poate?)”

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:

Foto: arhiva personală Marian Buda

1 /
    rețete, bucătărie, mâncare, bucătărași, bucătari, chef, cuisine, cooking, gusturi, idei, mâncare ieftină rețete, bucătărie, mâncare, bucătărași, bucătari, chef, cuisine, cooking, gusturi, idei, mâncare ieftină rețete, bucătărie, mâncare, bucătărași, bucătari, chef, cuisine, cooking, gusturi, idei, mâncare ieftină rețete, bucătărie, mâncare, bucătărași, bucătari, chef, cuisine, cooking, gusturi, idei, mâncare ieftină rețete, bucătărie, mâncare, bucătărași, bucătari, chef, cuisine, cooking, gusturi, idei, mâncare ieftină

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…