Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

VIDEO – Doi mari actori care ne-au părăsit: Marin Moraru și Radu Beligan

Lumea teatrului românesc a fost văduvită în scurt timp de două nume mari, doi artiști care au revoluționat scena și au smuls ropote de aplauze la fiecare reprezentație.

Marin Moraru și Radu Beligan au lăsat în urmă un gol imens de durere, dar și o comoară inestimabilă de spectacole, filme și secvențe umoristice.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în București și s-a stins din viață la 21 august 2016, fiind Doctor Honoris Causa al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică și onorat cu o stea pe „Aleea Celebrităților” din București (Piața Timpului), cu Premiul Gopo al Asociației pentru promovarea Filmului Românesc, pentru întreaga carieră și Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF 2015 pentru întreaga activitate.

Printre rolurile care l-au consacrat se numără cele din filmele Toamna și Iarna bobocilor, Haiducii, Operațiunea Monstrul, Un comisar acuză, dar și cele din spectacolele de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, Chirița în provincie, O noapte furtunoasă, O scrisoare pierdută sau Gaițele.

Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918 și s-a stins din viață la 20 iulie 2016, fiind inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena unui teatru. A fost unul dintre discipolii actriței Lucia Sturdza Bulandra și al scriitorului Eugen Ionescu.

El a interpretat, în peste șapte decenii de activitate, roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii române: Ion Luca Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Mușatescu, Victor Ion Popa, dar și universale: William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, Maxim Gorki, Albert Camus, Jules Romain, Eugen Ionescu, etc.

Cei doi au fost adesea colegi de scenă, realizând împreună roluri memorabile.

Îi puteți admira aici performând împreună în mai multe momente umoristice bazate pe schițe de Ion Luca Caragiale:

Foto: urbology.ro

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…