Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Minciuna și picioarele ei scurte – de ce nu poate exista sinceritate totală într-o relație

Observăm adesea în jurul nostru relații de cuplu bolnăvicioase, în care partenerii se mint reciproc, își ascund fapte și își verifică pe ascuns telefoane. Ne întrebăm uneori ce lipsește în astfel de relații și ce le face să funcționeze astfel.

Observăm adesea în jurul nostru relații de cuplu bolnăvicioase, în care partenerii se mint reciproc, își ascund fapte și își verifică pe ascuns telefoane. Ne întrebăm uneori ce lipsește în astfel de relații și ce le face să funcționeze astfel.

Pentru a putea fi total sincer cu partenerul, avem nevoie să știm că putem avea încredere totală în el, dar să și avem, la rândul nostru, încredere. De aici derivă toate celelalte motive pentru care ajungem să credem că nu îi putem spune orice omului de lângă noi:
  • E prea gelos
Puțină gelozie este, uneori, constructivă. Asta în momentul în care nu se transformă într-un comportament abuziv, în a interpreta greșit orice interacțiune a partenerului cu o persoană de sex opus, în a verifica telefonul pe ascuns, conturile de Facebook, Whatsapp și e-mail, în a nu mai permite partenerului să petreacă timp de unul singur. Acest comportament denotă neîncredere în sine și în partener, nesiguranță și paranoia. Cu cât încercăm mai mult să aflăm ce face partenerul, cu cine vorbește la telefon sau pe Facebook, cu atât îndepărtăm acea persoană de noi. Și dacă nu vă decide să încheie relația, va decide să nu ne mai povestească nimic, pentru a nu fi interpretat greșit. 
  • Îmi invadează intimitatea
Vrea să știe întruna ce fac, pune prea multe întrebări, nu lăsă niciodată loc de mister... vă sună cunoscut? Intimitatea fiecăruia dintre noi este o parte extrem de importantă a bunăstării noastre. Avem nevoie de intimitate chiar și când suntem într-o relație stabilă; este o diferență între a ne destăinui partenerului din proprie inițiativă și a oferi informații smulse cu forța. Întrebând prea mult și prea insistent, îl facem pe omul de lângă noi să nu mai aibă nicio plăcere în a ne împărtăși din experiențele sale și distrugem întregul farmec al relației. 
  • Mă sufocă
Nu mă lasă niciodată singură, nu pot petrece timp cu prietenii, colegii, părinții. Oricât de mult ne-am iubi partenerul și ne-ar face plăcere să petrecem timp cu el, avem nevoie de timp cu noi înșine și cu alte persoane dragi. Pe lângă elementul de socializare de care nu ne putem lipsi niciodată, pe tot parcursul vieții, păstrăm relația vie și atracția la fel de intensă ca la început. Sufocandu-ne partenerul, nu facem altceva decât să îl determinăm să ne spună că rămâne peste program la serviciu, doar ca să poată petrece timp cu prietenii.
 
  • Nu cred că ar înțelege
Sunt parteneri care, prin atitudinea lor, ne fac să simțim că nu cred în noi, că nu rezonează cu noi din anumite puncte de vedere sau că nu ar înțelege emoțiile pe care le trăim la un moment dat. Această stare poate fi închipuită sau nu. Este important să îl asigurăm pe omul de lângă noi de tot sprijinul nostru, pentru a nu căuta în altă parte înțelegerea pe care ar fi trebuit, în mod normal, să o primească de la noi. 
  • Îmi este prea rușine să-i spun
Omul de lângă noi ar trebui să ne iubească atât în momentele de glorie, cât și în cele în care stima noastră de sine este la pământ. Dacă ne este rușine să ne mărturisim emoțiile și sentimentele, e foarte posibil ca, la un moment dat, partenerul să fi avut o atitudine care să ne inspire această rușine. 
 
Lipsa de încredere într-o relație este, poate, cea mai dăunătoare când vine vorba de stabilitatea acesteia. Este important să avem încredere în partener în orice situație și să evităm, pe cât posibil, să ne vărsăm frustrările și nesiguranțele asupra omului de lângă noi. Iar în orice moment în care simțim că ne deranjează sau ne doare ceva în atitudinea partenerului, cea mai simplă și eficientă soluție este comunicarea – să discutăm deschis și să spunem tot ce avem pe suflet. Astfel, evităm formarea de monștri și distrugerea unei relații menite inițial să dăinuie și să înflorească.
 
 Foto: shutterstock.com
1 /
    relații, sex, cuplu, comunicare de cuplu, probleme în cuplu, încrederea în cuplu, minciună în cuplu, relationship advice relații, sex, cuplu, comunicare de cuplu, probleme în cuplu, încrederea în cuplu, minciună în cuplu, relationship advice relații, sex, cuplu, comunicare de cuplu, probleme în cuplu, încrederea în cuplu, minciună în cuplu, relationship advice

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea