Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce poți face pentru a scăpa de agitația orașului

Aglomerația, poluarea și mirosurile îngrozitoare: toate fac parte din viața într-un oraș aglomerat.

Sigur că sunt și părți bune. Există mereu un eveniment la care poți participa, și ți se poate livra la domiciliu aproape orice, la orice oră din zi și din noapte.

Dar uneori devine prea mult. A te simți copleșit și obosit de oraș e normal. Mulți oameni care locuiesc în orașe aglomerate au nevoie de o schimbare de ritm din când în când – e ceea ce ne ține motivați și ne energizează.

Nu e ușor să reziști agitației din oraș, mai ales dacă vii dintr-o zonă liniștită. Însă sunt lucruri pe care le poți face periodic, pentru a-ți liniști spiritul și a-ți redobândi energia:

1. Ia-ți o plantă.

Orașele sunt copleșitoare, mai ales din cauza deficitului de spații verzi. O plantă de apartament te va ajuta să purifici și să elimini toxinele din aer, îmbunătățind calitatea acestuia. Poluarea fiind o problemă majoră în orașe, o plantă poate fi ce ai nevoie.

Există multe specii de plante care nu necesită o îngrijire deosebită. Dar dacă nu consideri că plantele în ghiveci ți se potrivesc, încearcă să ții flori proaspete în vază în permanență. A te înconjura de ființe vii te va energiza și îți va încărca bateriile.

2. Ieși din oraș.

Aceasta este cea mai simplă sugestie pentru momentele când simți că te-a copleșit orașul. Pleacă, pur și simplu! Poți găsi cu ușurință un tren sau un autobuz care să te ducă într-un loc frumos, în weekend, și nici nu e nevoie să parcurgi o distanță colosală.

Dacă nu poți pleca din oraș o dată pe lună, fă o prioritate din a schimba mediul la fiecare două-trei luni. Un weekend poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți reîmprospăta pasiunea pentru viața de oraș.

3. Încearcă o nouă clasă de fitness.

În zonele metropolitane, nu rămâi niciodată fără ore de fitness și aerobic. De la Zumba, X Body, Kangoo Jumps, la Crossfit, ai o mulțime de opțiuni din care poți alege.

Nu e nicio noutate faptul că endorfinele sunt extraordinare pentru tine. Dacă simți oboseală, rutina ar putea de vină. E o idee bună să te deschizi la experiențe noi și pozitive, pentru a te relaxa și regăsi mai ușor.

4. Hibernează pentru un weekend și fă curat.

Spațiile din jurul nostru ne pot afecta mințile mai mult decât credem. Un mediu aglomerat duce la o minte glomerată. Dezordinea ne afectează capacitatea de a ne concentra și a procesa informația.

Ia-ți un weekend și curăță-ți apartamentul în fiecare colț. Pune-ți muzică pe fundal și curăță rafturile din bucătărie, dulapurile și podelele, toaleta, dușul, parchetul, aspiră covoarele, spală lenjeria și curăță salteaua. Asigură-te că ai spălat și ferestrele, dar și oglinzile.

Cu această ocazie, poți curăța sub pat și face ordine în dulapuri și sertare – poți găsi obiecte de care nu mai ai nevoie, și pe care le poți dona sau vinde.

5. Fii voluntar.

A intra în acțiuni de voluntariat îți oferă șansa de a-ți folosi abilitățile și timpul, pentru a le oferi comunității. Poți astfel să cunoști oameni noi și să îți îmbunătățești statutul.

Vei putea dobândi noi abilități în calitate de voluntar. Vei întâlni noi oportunități și vei putea descoperi o pasiune pentru ceva nou, despre care nici nu știai.

6. Plănuiește o vacanță.

A planifica o vacanță (chiar dacă este peste 6 luni sau un an) îți va da ceva pentru care să te entuziasmezi.

Jumătate din distracția unei vacanțe este planificarea ei. Alegerea destinației, a activităților, sortarea bugetului și locurilor pe care vrei să le vezi poate deveni un proiect de weekend la care poți lucra în următoarele luni.

Vei căuta lucruri pe care să le faci în afara orașului, ceea ce te va ajuta să te simți mai puțin copleșit. Și vei culege roadele muncii tale când vei pleca în vacanță, iar aceasta va fi una cu adevărat deosebită.

7. Cheamă un prieten să te viziteze.

Cheamă în vizită un prieten care nu locuiește în același oraș, și fă-i un tur al acestuia. Vei putea vedea orașul din punctul de vedere al unui turist.

Orice ați alege să faceți, îți vei vedea prietenul experimentând acele lucruri pentru prima dată, și îți va reaminti cum te-ai simțit când le-ai făcut și tu pentru prima oară. Sau poate veți încerca amândoi acel lucru pentru prima dată.

Sentimentele de nostalgie îți vor realimenta pasiunea pentru orașul în care trăiești.

Pe cât de magic este, a locui într-un oraș aglomerat poate fi, de asemenea, copleșitor și obositor. Uneori, ai nevoie de momente de liniște, pace, mediu curat, pentru a ieși din toată agitația. Totuși, dacă până la urmă ajungi la concluzia că acest gen de viață nu ți se potrivește, poți pleca oricând.

Foto: shutterstock.com, pexels.com

1 /
    oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend oraș, aglomerație, Capitală, oboseală, excursii, vacanțe, relaxare, odihnă, weekend

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…