Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul iubirii trainice

Într-o lume plină de aplicații de dating și de oameni care își caută parteneri pe fugă, ideea de a-ți petrece restul vieții cu o persoană iubită poate părea un basm demodat, care nu mai există.

E aproape ireal să îți imaginezi că vei întâlni pe cineva cu care vei avea entuziasm chiar și după cea de-a treia întâlnire – dar să rămâneți împreună 10 ani sau mai mult? 

Deci care e secretul unei iubiri trainice și al unei relații de lungă durată? Ce face legătura mai puternică, și ce o face să se rupă imediat?

Iată ce sfaturi ne oferă aceste cupluri, din experiența a 10 ani de căsnicie – cel mai important secret al unei relații puternice:

1. Timp petrecut separat

„Eu și soțul meu petrecem o săptămână pe lună unul departe de celălalt. Nu e o alegere – călătoresc mult cu serviciul și înseamnă cam o săptămână pe lună. Noi numim acele zile „perioada de reset”. Chiar ne face să ne ducem dorul, și e benefic pentru relația noastră. De fiecare dată când mă întorc acasă, luăm împreună o cină romantică și ne povestim tot ce am făcut. Mă face entuziasmată să îl văd din nou.”

 — Shelley M., 37

2. Comunicare constantă

"Singurul motiv pentru care relația cu soția mea a ținut peste 10 ani, în urma căreia au rezultat 3 copii, e pentru că avem o comunicare permanentă. Nu ne jucăm. Spunem sincer ce simțim. Vorbim absolut tot. Nu ne culcăm niciodată supărați, ceea ce poate suna ca un clișeu, dar este adevărul. Datorită acestui fapt, rareori ne certăm mai mult de cinci minute. Rezolvăm totul rapid. Suntem mereu pe aceeași lungime de undă. Știm tot ce se întâmplă cu fiecare, în orice moment.”

— Tom P., 32

3. Avem lucruri în comun

„Motivul pentru care eu și soția mea ne-am îndrăgostit a fost același motiv pentru care ne iubim 12 ani: muzica. Amândoi iubim să mergem la concerte și să învățăm instrumente noi. E ceva ce avem în comun, și ceva care ne entuziasmează pe amândoi. Suntem foarte asemănători și funcționează la noi pentru că avem mereu ceva de împărtășit.”

— Craig M., 35

4. Multe certuri

„Va suna nebunesc, dar sunt căsătorită de 10 ani și un lucru important care ne-a ținut împreună au fost certurile. Ne certăm des. Uneori, certurile durează chiar și câteva zile și, uneori, o săptămână. Funcționează la noi pentru că așa se vede că încă ne pasă. Dacă nu ne-ar păsa, am ieși cu nonșalanță din conflict și din mariaj. Cearta ne amintește amândurora că ne iubim și că suntem supărați în același timp, ceea ce e perfect normal.”

— Emma J., 37

5. Copiii noștri

„Faptul că privim cu drag la copiii noștri și suntem mândri de ei este ceea ce ne-a ținut aproape în toți acești ani. Ei ne și reamintesc că trebuie să fim un exemplu pozitiv, așa că facem tot posibilul ca relația să fie sănătoasă. Unii oameni spun că mariajul le este distrus de copii, dar eu chiar cred că aceştia întăresc căsnicia și iubirea dintre părinți.”

 — Laura V., 34

6. Avem grijă de noi

„Eu și soția mea ne asigurăm că facem lucruri pentru noi, pentru a păstra iubirea puternică. Avem numărul bonei la preferate, vacanțele sunt planificate din timp, și avem weekend-uri fără copii. E important să petrecem timp singuri, și să planificăm activități interesante, pe care să le așteptăm cu nerăbdare.”

— Michael C., 40

7. Ritualurile noastre

„Oamenii cred mereu că iubirea trebuie să fie complicată. Nu trebuie. Adevărul este că, trebuie să fie familiară. Soțul meu și cu mine ne cunoaștem de 15 ani, dintre care 11 sunt de căsnicie. Avem un ritual de dimineață, în care ne trezim și vorbim despre lucrurile pentru care suntem recunoscători. Ne scriem bilete de iubire la prânz, iar înainte de culcare ne sărutăm și ne reamintim de câte un lucru frumos. Toate aceste ritualuri ne mențin într-o atenție constantă asupra iubirii pe care am construit-o în atâția ani.”

 — Debby R., 37

Tu cum îți menții relația puternică? :) 

Foto: pexels.com 

1 /
    Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii Mariaj, călătorie, relații, sex, căsătorie, nuntă, relații serioase, iubire, soț, soție, soți, copii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…
8 mirese mărturisesc de ce s-au simțit oribil în…