Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte să te căsătorești

Pe cât de bine sună și pe cât de multe planuri ne facem, ne imaginăm că vom purta o rochie albă și vom străluci asemenea unei zâne în luminile reflectoarelor, căsătoria nu e lucru ușor și nu te poți grăbi, dacă nu ești 100% sigură că asta îți dorești.

Dacă te gândești să te căsătorești curând, există o serie de întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte. Te va ajuta în căsătorie și o va întări pe termen lung.

Pune-i aceste întrebări partenerului într-o seară. Scrie răspunsurile și analizează-le după, ca să vezi cu cine plănuiești să-ți petreci restul vieții.

1. Câți parteneri sexuali a avut înainte?

Ar trebui să puteți vorbi confortabil despre trecutul sexual al fiecăruia.

Sexul este o componentă importantă într-o căsătorie și, adesea, un motiv serios pentru divorț. Dacă discuta despre partenerii din trecut, veți trece de bariera în care veți putea vorbi despre viața voastră sexuală actuală.

Ce vă place? De ce anume nu aveți parte suficient? Ce ați vrea să încercați?

Este foarte important să vă deschideți în acest sens, pentru a evita problemele de după.

2. Ce și-ar dori să se îndeplinească pentru a fi fericit?

Cu toții avem un vis – să scriem o carte, să ajungem directorul general al companiei unde lucrăm, să ne înființăm propria afacere.

Trebuie să știi ce visuri are și timpul necesar pentru a le obține. Tu va trebui să fii alături de el și să-l sprijini cu tot ce poți, atât în momentele de succes, cât și în momentele de eșec.

3. A avut parte de o traumă în copilărie?

A fost abuzat în copilărie, a decedat un părinte, un prieten? A avut vreo problemă medicală care i-a cauzat multă suferință?

E necesar să vorbiți și să înțelegi acele dureri ale trecutului, pentru a întări relația voastră. Aceasta demonstrează iubire necondiționată și sprijin – pentru că aceste cicatrici se vor redeschide din când în când și tu trebuie să fii alături de el să îi alini durerea.

4. Ce părere are despre prietenii tăi?

Trebuie să răspundă sincer: vă veți certa de fiecare dată când vei ieși cu prietenii?

5. Ce slăbiciune are când vine vorba de bani?

Cumpără mult în situații de stres? E zgârcit când vine vorba de cumpărături?

A vorbi despre slăbiciunile financiare o să vă ajute să găsiți soluțiile potrivite în situații de criză, în așa fel încât să le puteți ține sub control.

6. Ar demisiona vreodată din principiu?

Ar demisiona, pur și simplu, pentru că nu îi convine situația, fără să aibă un loc de muncă de rezervă? Vei fi în stare să suporți situația? Să îl susții atâta timp cât el este fericit și și-a recăpătat încrederea în sine? O decizie ca asta va distruge încrederea între voi?

7. Câți copii vrea să aibă și de ce? Dacă nu, de ce nu vrea?

Fiecare partener are preferințele și dorințele sale legate de copii – mai mulți, mai puțini, unul singur, sau deloc, în funcție de felul în care a crescut în familie.

E necesar să discutați aceste aspecte de la bun început și să ajungeți la un numitor comun, pentru a evita problemele și discuțiile în contradictoriu din viitor.

8. De ce vreți să vă căsătoriți?

Poate părea stupid, dar dacă răspunzi cu orice altceva în afară de iubire, nu e momentul să vă căsătoriți.

9. Ce vreți să îndepliniți înainte de a vă căsători? Puteți trăi la fel de bine și dacă nu atingeți acel scop?

Această întrebare e foarte importantă – dacă nu vă atingeți scopurile mult dorite, pot apărea resentimente și învinuiri, de la unul la celălalt. A te căsători înainte să atingi aceste obiective poate fi prea mult pentru unii oameni, așa că e bine să discutați acest aspect de la bun început.

Nu e deloc ușor să plănuiești o nuntă, și cu atât mai puțin să construiești o căsnicie după. De aceea trebuie să începi chiar de azi să așezi o bază solidă și să evaluezi fiecare aspect al relației tale, pentru a fi sigură că vei avea o căsnicie trainică și armonioasă.

Foto: pexels.com

 

1 /
    căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu căsătorie, mariaj, căsnicie, viitor, relații, cuplu, sex, flirt, psihologie, probleme în relație, probleme de cuplu

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
8 mirese mărturisesc de ce s-au simțit oribil în…