Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

De ce mai toate nunțile la care participi ajung să nu fie cine știe ce

Ai pregătit totul pentru nuntă și ai o listă mare cu invitați – prieteni, membri ai familiei, colegi, sperând că fiecare dintre ei se va bucura enorm să asiste la celebrarea zilei în care te căsătorești. Adevărul este, însă, că, e o șansă crescută ca invitații să nu suporte nunta.

Poate nu ajung chiar să o urască, și nu detestă absolut tot (nimeni nu se plânge de un open bar și de mâncare pe gratis), dar sunt cu siguranță părți care îi fac să-și dea ochii peste cap și să se uite la ceas, întrebându-se când se va termina totul odată.

Ai vrea ca nunta ta să fie orice altceva decât motiv de disconfort pentru invitați.

Deci, cum planifici o nuntă care să-ți satisfacă așteptările, dar la care și invitații să vină cu plăcere și de care să fie mulțumiți?

În primul rând, trebuie să afli care sunt lucrurile ce îi deranjează cel mai des:

1. Ringul de dans

La nunți, dansul e inevitabil. Dacă nu te afli pe ringul de dans, înseamnă că stai la masă cu un aer plictisit, iar toți te întreabă dacă te simți bine și de ce nu dansezi.

Sigur că există și invitați cărora pur și simplu nu le place să danseze. Însă, adesea, unii aleg să nu (mai) danseze pentru că muzica este prea tare, monotonă, obositoare, sau nu este pe gustul lor.

Încearcă, după ce ai întocmit lista cu invitați, să faci o medie a vârstei și a preocupărilor lor, și asigură-te că playlistul de nuntă include toate genurile de muzică, în așa fel încât să nu omiți vreo categorie de invitați. Dacă ai posibilitatea, variază programul cu diverse intercalări – trupe de dans, band-uri live, etc. Acestea nu trebuie să fie nici prea multe, pentru a nu obosi, dar nici deloc – pentru a evita monotonia.

Fă o probă de sunet înaintea evenimentului, pentru a te asigura că volumul muzicii nu este dat prea tare, ca să nu obosești invitații. În plus, ai grijă ca ringul restaurantului să fie suficient de mare pentru numărul preconizat de oameni.

2. Cadourile care nu se mai termină.

Din păcate, mulți oameni ajung să refuze invitații la nunți din cauza sumelor pe care trebuie să le cheltuie – de la cadouri de nuntă, ținută, până la darul de nuntă de la final. Este imposibil să mergi la o nuntă și să nu cheltui o sumă destul de mare.

Asigură invitații de la bun început că darurile de nuntă rămân la latitudinea lor, în funcție de posibilități, și încearcă să eviți acel telefon fără fir, prin care se află prețul meniului și se impune, printr-o regulă nescrisă, nu se știe de către cine, ca la dar să oferi dublul prețului pe care îl are meniul.

3. Desfășurarea în sine a evenimentului

Majoritatea oamenilor se plâng că mai toate nunțile la care merg sunt la fel. După ce ai participat la câteva, deja știi pe de rost desfășurarea acțiunii și știi deja ce va urma.

Uneori, când mergi la o nuntă și ești întrebat cum a fost, nu îți poți aminti exact ce s-a întâmplat la eveniment, pentru că toate petrecerile sunt asemănătoare între ele.

Încearcă să ieși din tipare și să plănuiești o nuntă mai ieșită din comun – de la invitații la decoruri, poți impune un anumit dress code, o locație nemaiîntâlnită sau poți alege un meniu original – posibilitățile sunt numeroase și chiar ar fi o idee bună ca invitații să memoreze nunta ta ca una deosebită.

4. Compania de la masă

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să mergi la o nuntă și să îți dai seama că ai fost așezat la masă cu oameni pe care nu îi cunoști sau, mai rău, cu care nu ai nimic în comun sau nu te înțelegi deloc bine. Petreci toată seara în liniște, evitând contactul vizual, și încercând să stai cât mai puțin timp la masă. Sau încerci să porți o conversație, despre care se simte de la o poștă că e forțată.

Încearcă, după ce ai făcut lista de invitați, să stabilești așezarea la mese în funcție de prietenii, grad de rudenie și de toate celelalte elemente pe care le știi despre oamenii respectivi. Evită pe cât posibil să așezi oameni care nu se cunosc la aceeași masă.

5. Unchii agasanți

Una dintre cele mai incomode situații de la o nuntă pentru o fată singură, o domnișoară de onoare sau o prietenă de-a miresei este să se trezească deodată că un unchi ciudat și agasant, care eventual a mai și băut toată seara, îi face avansuri.

Astfel de situații sunt destul de dificil de gestionat. Însă, dacă știi că ai anumiți membri ai familiei cu astfel de antecedente, avertizează-i dinainte să nu aibă un astfel de comportament. Și dacă observi orice fel de incident, ia atitudine cu calm și aplanează conflictul cât mai discret posibil.

6. Ceremonia religioasă prea lungă

Mulți oameni se plâng de faptul că trebuie să asculte o ceremonie religioasă lungă și plictisitoare, în timp ce văd mirii doar cu spatele și stau în picioare (mai ales femeile au o problemă cu acest lucru, din cauza tocurilor).

Regulile din cadrul unei ceremonii trebuie respectate, însă încearcă să așezi invitații în așa fel încât să poată vedea mirele și mireasa din față, și să stea cât mai puțin posibil în picioare.

O nuntă necesită efort și multă planificare în prealabil, pentru a fi reușită atât în opinia mirilor, cât și în opinia invitaților. Sigur că nu îi poți mulțumi niciodată pe toți, însă dacă faci un efort în a alege cât mai original, deosebit și diferit de cutume, nunta va fi apreciată și memorată pentru multă vreme.

Foto: pexels.com, wedding.biletfiyatlari.com, thelimoninja.com, yourtango.com, nigeriana.org

1 /
    nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă nuntă, căsătorie, mariaj, organizări nunți, organizări evenimente, invitați, nunți reușite, cadouri de nuntă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…