Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Joelle Bride-to-be-diary: Emoțiile dinaintea celui mai important DA - episodul 7

Nu știu alții cum sunt, dar eu cred că experimentez niște emoții aparte cauzate de faptul că, pe 13 august, la ora 13:00, voi spune cel mai important "Da" din viața mea de adult responsabil.

Sună pueril și chiar sunt uimită, pentru că le spusesem prietenelor mele că eu nu o să experimentez astfel de sentimente întrucât îl cunosc pe Iulian de 13 ani, însă recunosc cu sinceritate faptul că m-au năpădit niște emoții inexplicabile, poate și pentru că toată lumea mă sună și îmi scrie mesaje de genul "Au mai rămas două zile! Ești pregătită?".

Măi, sunt. Am luat decizia asta, am intrat amândoi în horă și dansăm până la capăt.

Mai mult decât atât, vă mulțumim că sunteți alături de noi în hora asta - fără voi, ne-am pierde mai ușor echilibrul în momentele acestea care au o încărcătură emoțională aparte.

Presimt că sâmbătă va fi o zi specială, ca o repetiție la nivel redus pentru ziua nunții, în care mă voi simți minunat.

Adică, dincolo de emoții și alte asemenea aspecte, sunt fericită că se întâmplă. 

A spune acest "DA" ferm și convingător în fața unui ofițer al stării civile înseamnă mult mai mult decât cele 10 minute petrecute în primărie, cele 20 de minute petrecute afară, ciocnind un pahar de șampanie cu prietenii sau orele minunate în care sărbătoriți ulterior frumosul eveniment.

Acest "DA" spus clar și răspicat înseamnă o decizie foarte importantă: alegi să îți legi viața de a altcuiva, să împarți cu acel om și bune și rele până la final, să nu mai fii singur în această lume, ci să aparții de cineva. 

Căsătoria poate părea un pas la modă, însă e mai mult de-atât și conștientizarea acestui lucru simplifică foarte mult viața de cuplu.

Evident că fiecare om are personalitatea lui, iar aceasta nu trebuie știrbită sau anulată de o eventuală căsnicie, însă, chiar dacă, în aparență, lucrurile rămân la fel, ele se schimbă substanțial.

Din acel moment, formați o familie, luați toate deciziile împreună și deveniți cel mai mare sprijin al celuilalt, omul pe care se bazează în orice situație, indiferent dacă toată lumea l-a abandonat.

Nu e puțin lucru și e o decizie a unui adult responsabil care înțelege ceea ce își asumă. 

Uneori, poate că emoțiile se datorează și faptului că toate acestea pot părea copleșitoare, însă, cu răbdare, iubire, înțelegere și respect reciproc, totul are o rezolvare.

[... va urma... ]

Dacă le-ați ratat până acum, puteți citi și episoadele 1, 2, 3, 4, 5 și 6 ale jurnalului meu de mireasă.

Foto: shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…