BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Joelle Bride-to-be diary: Primele etape ale organizării - episodul 1

Organizarea unei nunți presupune multă muncă de cercetare, alegeri mai dificile decât par, detalii mici, dar importante, invitații și confirmări, planuri făcute și refăcute de 1000 de ori și, printre picături, distracție.

Mi-am propus ca acest eveniment să fie, în primul rând, cea mai frumoasă zi din viața mea de până acum și o petrecere de neuitat, la care să mă raportez peste ani, atunci când îmi voi dori să organizez un party reușit.

Zis și făcut. Sau încercat.

Pentru că socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, iar vorba asta ar putea deveni un fel de motto al celor care decid să își organizeze nunta.

În urmă cu 4 zile, am intrat în ultima lună rămasă până la nunta mea și am realizat că ar fi multe de povestit.

1. Alegi locația cu 1-2 ani înainte.

Așa cum auzisem de pe la prietenii deja căsătoriți, locațiile bune se închiriază devreme. Foarte devreme, ații zice voi. Dar vrei și tu să fii "în rând cu lumea", dacă tot te-ai apucat de treabă, așa că mergi și cauți restaurantul ideal, care trebuie să aibă capacitatea pe care o dorești, bucătărie proprie, un decor de vis, etc. Pe scurt, să fie locul acela idilic pe care l-ai visat (sau nu) până acum.

Și cauți, vizitezi locații, te contrazici cu mirele (pentru că amândoi aveți personalitate puternică, nu-i așa?), faci analize S.W.O.T., vii cu argumente pentru susținerea opțiunii tale, duci muncă de lămurire și, într-un final, ajungeți la un compromis și alegeți restaurantul care îți place ție pentru că și el ajunge la concluzia că e fix ceea ce vă trebuie.

Ați fi scutit vreo 2 săptămâni de discuții pe aceeași temă dacă vă hotărați din prima, însă mai era oare la fel de palpitant?

2. Alegi formația/DJ-ul/cântăreții

Oare e bine să ai formație? Sau e mai bine să ai DJ? Sau poate că ar trebui să faci o combinație dintre cele două? Ce să alegi, cum și când știi că ai luat decizia potrivită?

Vorbești cu lumea, cauți pe youtube, mergi să-i vezi live, te chinui mult până să alegi și, într-un final, optezi pentru o variantă la care, de data asta, lăsați amândoi un pic de la voi pentru că vreți să fie o atmosferă frumoasă la nunta voastră.

E once-in-a-lifetime event și nu vreți să dați greș, deși, pe măsură ce trece timpul și înaintați cu pregătirile, constați că e posibil să mai uiți ceva. Speri să nu fie totuși jartiera!

3. Alegi fotograful

Și nu e deloc ușor pentru că ție îți plac pozele. Mult. Mai mult decât oricărei alte mirese pentru că, e drept, tu ești unică. Tu contezi în ziua aceea și vrei sa iasă perfect. Și uite-așa ajungi să te uiți la fiecare album de nuntă al fiecărui fotograf din România, încerci să le compari stilul pentru că ochiul tău "format" va ști, desigur, care sunt diferențele și ajungi să-ți întâlnești fotograful la nunta unei foste colege de liceu, urmând să stabilești cu el toate detaliile referitoare la nunta ta de peste un an și jumătate la o săptămână după ce l-ai cunoscut.

4. Aranjamentele florale, buchetul miresei, buchetul nașei, etc.

Chiar dacă se poartă florile naturale și știi că pentru ele vei opta și tu, chiar dacă se ofilesc și nu-ți pot rămâne amintire decât în poze, zici că ar fi de preferat să pui la punct și acest detaliu, ca să nu te mai stresezi cu el în mod inutil. Oricum vei mai stabili alte aspecte mai aproape de nuntă, așa că important e să discuți și să știi cu cine vei lucra în acest sens, pentru că ai nevoie, în tot acest periplu, de oameni serioși și de cuvânt.

Imaginează-ți cum ar fi ca vreunul dintre cei cu care discuți să nu-și noteze până și cele mai mici detalii. E inacceptabil, deși caută să colaborezi cu oameni buni pentru a nu regreta mai târziu.

În momentul în care ai rezolvat aceste 4 aspecte, deja simți cum, după nunta ta, poți deveni wedding planner. Și sincer, cred că poți face asta lejer dacă te ocupi, așa cum o fac eu, doar împreună cu perechea ta de toate aspectele, fără niciun alt ajutor.

Însă te înșeli amarnic dacă ai senzația că aici ai trecut testul final pentru a-ți deschide agenția de organizări evenimente.

Ultimele 3-6 luni se spune că sunt cele mai importante, iar ultima lună e crucială pentru detaliile mici care fac diferența.

5. "A mai rămas o lună! <3"

Ai crede că te mai ocupi și de altele între timp, însă, când te dezmeticești, primești un SMS de la o prietenă "A mai rămas o lună! <3". Și ai tendința de a te panica. Adică simți această tendință, dar ți-o înfrânezi. Ți se pare că reușești, deschizi agenda ca să verifici ce ar mai fi de făcut, vezi o listă deschisă de 50 de lucruri care așteaptă să fie rezolvate și începi să te gândești că nu vei reuși.

Sau, repet, dacă vei reuși să faci tot ce ți-ai propus, te poți apuca lejer de consultanță. 

Ambițioasă din fire cum ești, îți propui să reușești. 

Și începi:

6. Rochia de mireasă/costumul de mire

Programează probele, discută cu ei și vezi dacă ți le-ar putea livra mai aproape de eveniment. Știu, unii și le cumpără cu 6 luni înainte, iar alții sunt mai "sinucigași" din fire și mizează pe noroc. Și, credeți-mă, știu că nouă ne vor ieși perfecte, așa cum vor reflecta și pozele realizate de fotograful nostru (da, cel pe care l-am cunoscut tot la o nuntă).

Amândoi am avut o viziune clară în privința acestor două ținute atât de importante și am vrut să găsim oamenii potriviți pentru a o implementa. Zis și făcut. În privința aceasta, totul a mers ca pe roate. Și vă spun și de ce: am intrat în atelierele lor cu inima deschisă, cu o schiță clară a dorințelor noastre și cu întrebări concrete și la obiect care să ne lămurească dacă am găsit sau nu oamenii pe care îi căutam.

Ok, acum știm cu ce ne îmbrăcăm.

Dar de dansat cum dansăm? Nu, nu vă imaginați că nu știm să dansăm ori că dăm cu stângu-n dreptul, pentru că atât eu, cât și mirele suntem dansatori înnăscuți. Dar nu am mai dansat împreună până acum pe o coregrafie pusă la punct dinainte.

7. Dansul mirilor

Ajungi la aceeași problemă pe care ai avut-o și cu muzica și începi să crezi că te învârți într-un cerc vicios, însă, pentru că remarci acest lucru, decizi să te relaxezi pentru că și așa îți dorești să înveți coregrafia mai aproape de nuntă pentru a nu o uita.

Fiecare mic task de pe listă vine la pachet cu un stres suplimentar de care, deși nu ai nevoie în această perioadă, trebuie să te ocupi. Inclusiv de confirmarea prezenței invitaților la eveniment și de petrecerea burlăcițelor.

Dar aproape că ți-ai demonstrat singură că nimic nu e imposibil, nu-i așa?!

[... va urma...]

Foto: shutterstock.com

1 /
    mireasă, nuntă, bride-to-be mireasă, nuntă, bride-to-be

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…