Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Percepţia despre căsătorie: bărbaţi versus femei.

Visul de a întemeia o familie pare a fi cel mai frumos lucru posibil. Cu toții ne dorim, la un moment dat, să luăm această decizie destul de importantă care ne poate schimba viața, iar comportamentul pe care îl avem atunci când organizăm nunta poate confirma acest lucru.

Totul începe de la ”DA”. Așa pornim către cea mai mare aventură a vieții și anume mariajul.

Dacă pentru un băiat, a cere în căsătorie o fată reprezintă cel mai dificil moment din viața lui, pentru respectiva constituie fericirea eternă. Trebuie să recunoaștem că toate femeile visează la acest lucru încă din momentul în care au impresia că au găsit persoana potrivită.

Oameni diferiți, atitudini diferite.

Comportamentul celor doi, femeie vs. bărbat, s-a observat că este total diferit. În momentul în care încep pregătirile pentru nuntă, femeile pun mai mult accent pe detalii în ceea ce privește organizarea. Unele recunosc că sunt puțin cam iraționale și exagerate în același timp. În schimb bărbații par a fi mai indolenți. Sau poate este doar o atitudine de fațadă pe care aleg să o afişeze, iar înlăuntrul lor sunt mai agitați decât femeile și nu vor să arate? Acest lucru rămâne, totuși, o dilemă, deoarece, dacă bărbaților le vor fi adresate întrebări despre implicarea lor în organizarea nunții, ei vor confima nepăsarea care pare a-i caracteriza.

Dar, până la urmă, cu toții suntem oameni, avem caractere diferite și astfel, reacțiile pe care le avem sunt și mai diferite. Același lucru putem afirma și despre cuplurile care decid să își unească destinele. Comportamentul lor diferă de la o pereche la alta.

Femeile, în momentul în care spun ”DA”, se gândesc că viața lor se va schimba complet în bine. Încă mai există concepții romantice cu aluzie la Cenușăreasa sau Albă ca Zăpada, cu toate că suntem destul de inteligente pentru a realiza ca viața nu este chiar o poveste cu prințese.

În schimb, în partea opusă, bărbații au o atitudine total diferită și, în același timp, la fel de exagerată. Dacă înainte era un băiat cu o atitudine jucăușă, plină de farmec și, în același timp, amuzantă, după ce ia această decizie, băiatul încearcă să devină bărbat și să se schimbe. El vrea să devină mai matur și mai responsabil pentru a-i putea fi pe plac viitoarei lui soții.

Dorința ca totul să iasă cât mai bine duce toate trăirile către extrem, atât la femeie, cât și la barbat. Stresul își spune cuvântul.

Și așa cum observăm la majoritatea cuplurilor, căsnicia nu este lipsită de conflicte, iar atunci când dorim să pornim la drum alături de cineva, suntem conștienți de acest lucru. Dar, până la urmă, suntem convinși că dacă există iubire, atunci va exista și înțelegere, ceea ce va duce la găsirea unor soluții convenabile pentru ambii parteneri.

Și astfel pornim la drum alături de persoana iubită fără să ne gândim la eventualele consecințe. Și, la urma urmei, de ce nu am face acest lucru? Nu ar fi mai frumos dacă ne-am asuma riscuri alături de o persoană pe care o iubim și alături de care dorim să fim alături toată viața... și la bine și la rău?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…