Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională a Păcii!

Aud adesea în jurul meu nemulțumiri cu privire la faptul că se inventează câte o zi internațională pentru orice. Cu toate astea, pacea merită o astfel de zi, pentru simplul fapt că existența ei transformă lumea într-un loc mai bun.

Pacea de orice fel începe cu dragoste. Înainte de a trăi în armonie cu cei din jur, este ideal să te împaci cu tine însuți.

Astăzi, toate statele membre ONU sărbătoresc Ziua Internațională a Păcii, dedicată, de fapt, absenței războiului și a violențelor de orice fel.  

Tema de anul acesta este, așa cum arată site-ul oficial al acestei zile, "Dreptul la pace: Declarația Universală a Drepturilor Omului la 70 de ani", menită să sărbătorească astfel cel de-al 70-lea an de existență a acestui document de referință în istoria drepturilor omului.

Acesta este cel mai tradus document din lume, disponibil în mai mult de 500 de limbi. Cu toate că au trecut atâția ani de la adoptarea lui, rămâne la fel de actual și reprezintă o realizare extraordinară pentru întreaga omenire.

;

Cu această ocazie, mi-aș dori să fim mai buni și mai înțelegători unii cu alții și să trăim pe o planetă mai sigură, în care să nu ne fie teamă, din varii motive, să călătorim oriunde ne poftește inima.

În plus, să nu uităm, dacă avem puterea de a face pe cineva fericit, să acționăm, pur și simplu. Lumea are mare nevoie de așa ceva! 

Foto: Pinterest.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
20 de ani fără Prințesa Diana: Acționează doar cum…