Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

A murit Regina Ana, soția Regelui Mihai I al României

Casa Regală a anunțat că "Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață astăzi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția."

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria s-au aflat la căpătâiul acesteia până în ultima clipă, iar Majestatea Sa Regele Mihai i-a fost aproape Reginei în fiecare zi a ultimei săptămâni.

Familia Regală a anunțat "doliu mare timp de 7 zile de la înmormântare și o perioadă de doliu de 40 de zile."

Conform tradițiilor Funeraliilor Regale în țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, urmând să fie depus ulterior, pentru încă o zi, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. 

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la data de 24 iulie 1938, când Regina Maria, decedată pe 18 iulie 1938, la vârsta de numai 62 de ani, fost condusă pe ultimul drum. 

La dorința Majestății Sale Regele Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Toate detaliile funeraliilor urmează a fi publicate în cursul zilei de mâine.

Tot mâine vor fi deschise simultan, la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta cărți de condoleanțe care vor fi puse la dispoziția publicului în cele 40 de zile de doliu. 

De asemenea, așa cum arată comunicatul oficial al Familiei Regale: "Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/. Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale."

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la Paris și l-a cunoscut pe regele Mihai al României pe vremea când avea doar 23 de ani, la un dineu organizat cu ocazia nunții principesei Elisabeta a Marii Britanii, în noiembrie 1947.

Cei doi s-au logodit ulterior, oficializându-și relația înainte de întoarcerea regelui în România. Întrucât guvernul de la acea vreme nu a fost de acord cu căsătoria dintre cei doi și l-a forțat pe regele Mihai I să abdice, cuplul s-a căsătorit în cursul anului 1948, la Atena.

În cercurile monarhiste și în familia regală a României, a fost cunoscută de-a lungul vieții ei sub titlul Regina Ana (cu calificativul Majestatea Sa).

Foto: Familia Regală a României - pagina oficială de Facebook

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…