Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Astăzi este Ziua internațională a pisicii

8 august este declarată a fi Ziua internațională a pisicii.

Considerată mascota internetului, este confirmat faptul că pisicile din pozele postate pe internet atrag atenția mai mult decât oricare alt animal.

Se împlinesc 14 ani de când se sărbătorește această zi dedicată animalelor despre care se spune că ar avea 9 vieți. Inițiatorul Zilei internaționale a pisicii este Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW).

Se spune că pisica se trage dintr-un animal cu trăsături de nevăstuică denumit Miacis, care a trăit în urmă cu 40 de milioane de ani.

Pisicile erau venerate în Egiptul Antic până la acel punct în care se ținea doliu după moartea unui astfel de animal, iar uciderea lor era pedepsită, la rându-i, cu moartea.

Pe de altă parte, ulterior, în Evul Mediu, pisicile au fost asociate cu vrăjitoriile, fiind alungate și considerate a fi un reprezentant al răului.

Astăzi există peste 70 de rase de pisici, fiecare cu specificul lor. Spre deosebire de organismul uman, pisicile pot tolera temperaturi de până la 56 °C, dacă au acces la apă potabilă.

Sunt șirete, delicate și totuși independente, iubitoare și totuși duplicitare, însă și-au atras, de-a lungul timpului, dragostea oamenilor, care le tratează ca pe adevărate prințese.

Un studiu efectuat în anul 2007 a scos la iveală faptul că pisica este al doilea cel mai popular animal de companie din Statele Unite ale Americii, după peștii de acvariu.

Foto: shutterstock.com

1 /
    Ziua internațională a pisicii, pisici, cats Ziua internațională a pisicii, pisici, cats

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…