Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Au mai rămas 16 ore până la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro se desfășoară în perioada 5 - 21 august 2016 în frumoasa Brazilie.

Ceremonia de deschidere a celei de-a 31-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc astăzi pe Stadionul Olimpic Maracana (sâmbătă, 2:00, ora României).

În cadrul JO 2016 vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și o delegație din România alcătuită din 96 de sportivi și 7 rezerve, înscriși la 15 dintre cele 26 de discipline sportive.

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, va fi portdrapelul delegației țării noastre. Ea a ajuns în satul olimpic din Rio de Janeiro în urmă cu o săptămână.

Rugby-ul, cu varianta sa în 7 și golful sunt două dintre disciplinele reintroduse la această ediție a JO.

România a debutat la JO în anul 1900, la Paris și a participat la 20 din cele 31 de ediții de până acum, obținând 301 medalii (88 medalii de aur, 94 medalii de argint și 119 medalii de bronz).

71 dintre medalii au fost obținute la gimnastică artistică, culminând cu performanța Nadiei Comăneci de la Montreal în anul 1976, când a scris istorie cu primele note de 10 pe linie.

Probele sportive de anul acesta se vor desfășura în peste 30 de arene răspândite în 4 regiuni diferite ale orașului: Barra, Copacabana, Deodoro și Maracana.

Gisele Bundchen și Lea T sunt două dintre supermodelele din Brazilia care vor participa la ceremonia de deschidere a JO de la Rio 2016 care va dura nici mai mult, nici mai puțin de 4 ore.

Asupra evenimentului sportiv de amploare planează îngrijorări ale autorităților privind securitatea, o problemă cu un impact major la nivel global în această perioadă, precum și temerea legată de virusul Zika, care a determinat numeroase retrageri la diferite sporturi.

Foto: Getty Images/ Buda Mendes

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…