Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Conacul Archia: un loc de poveste unde timpul se oprește în loc

Am descoperit Conacul Archia în urmă cu aproape 2 ani și, de atunci, a devenit unul dintre locurile mele preferate din România, unde mă întorc cu mare drag ori de câte ori se ivește ocazia.

Motivele pentru care apreciez atât de mult acest loc sunt variate dar, înainte de orice altceva, combinația aparte de rafinament și atenție la detalii, coroborată cu o echipă de oameni săritori și mereu cu zâmbetul pe buze și un ritm al vieții care îți amintește de ceea ce contează cu adevărat m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de "primul conac pentru boieri contemporani", așa cum îl numește Horia Szabo, unul dintre cei trei membri ai familiei care îl deține.

La Conacul Archia, uiți de complet de deadline-uri și-ți amintești de faptul că, în viață, timpul petrecut alături de familie contează mai mult.

Aici, orele alocate oricărui task se transformă în ore sau chiar zile pentru sufletul tău.

În timpul recentei mele vizite, am avut parte de muzică relaxantă, dans, zâmbete și voie bună, dar și de lectură, odihnă, drumeții și relaxare.

Dacă îți place să citești, camerele tematice (Maci, Transilvană, Copaci, Frunze, Vânătoare, Cai, etc.) îți oferă spații variate pentru a savura cărțile preferate.

În caz că vii la conac dornic să stai de vorbă cu oamenii dragi ție care te însoțesc, te poți relaxa pe terasa interioară sau cea exterioară, în funcție de anotimp, la piscină în timpul verii ori pe spațiul generos din jurul conacului, unde totul pare o constantă reîntâlnire cu perioada copilăriei petrecute la țară, presărată cu leagăne, flori de câmp, raze timide de soare mijind prin iarbă sau prin zăpadă, câini, găini, cai și o liniște care îți lasă răgaz să uiți de traficul infernal de zi cu zi și să realizezi din nou că trăiești, simți, iubești.

Conacul Archia este locul perfect pentru orice om care își dorește să regăsească lucrurile simple, dar atât de importante de care ne îndepărtăm adesea.

O să fiu subiectivă, dar, dacă te pasionează echitația și vrei să te împrietenești cu unul dintre caii lor, eu o recomand cu drag pe Bursa.

Printre locurile pe care le poți vizita pe durata șederii tale la conac se află Cetatea Devei, de unde te vei bucura de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului, Castelul Huniazilor sau Sarmizegetusa Regia, cele din urmă fiind mult mai interesante dacă le descoperi în compania ghidului recomandat de cei de la conac, care îți va arăta multe alte minunății ale zonei despre care ar fi păcat să povestesc aici, pentru că aș strica surpriza.

Pot însă să recunosc că o zi în care am interacționat cu oamenii locului și în care am descoperit Hunedoara privită prin ochii localnicilor m-a încărcat cu energie cât pentru un an.

Cel mai frumos lucru în ceea ce privește conacul este acela că ai zilnic șansa să auzi povești fascinante de la angajați sau chiar de la fondatori, care aleg să interacționeze cu fiecare dintre turiști, pasionați fiind de a împărtăși povești și experiențe cu ceilalți.

În definitiv, #slowlife-ul ardelenesc îi este întotdeauna benefic chiar și celui mai energic bucureștean.

Conacul Archia îți va oferi șansa să descoperi că poți fi liniștit și fără griji măcar pentru câteva momente și că încă mai poți iubi viața fără a o privi neapărat prin lentila camerei de la telefon ori prin ecranul unui laptop care te pune zilnic la curent cu tot ce se întâmplă în lume.

Aici zâmbești, cânți, dansezi, te delectezi cu jocuri de societate și te bucuri.

Aici pur si simplu trăiești.

Foto: Pagina oficială de Facebook Conacul Archia

1 /
    Conacul Archia, basme, loc de poveste Conacul Archia, basme, loc de poveste Conacul Archia, basme, loc de poveste Conacul Archia, basme, loc de poveste Conacul Archia, basme, loc de poveste Conacul Archia, basme, loc de poveste

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…