Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Festivalul de artă și cultură urbană Creative Fest. Coely, revelația celei de-a doua seri

Am decis să vă împărtășim experiența trăită în cea de-a doua seară a festivalului Creative Fest.

Seara de sâmbătă a fost una de-a dreptul solară, în care atmosfera relaxată și boemă s-a simțit încă de când am intrat în curtea Romexpo. N-am știut de la bun început unde trebuie să ajung, însă m-am ghidat după sunetul muzicii și, firește, nu am dat greș.

De la distanță, mi-a atras atenția o voce de adolescent de culoare. Nu ajunsesem încă la scenă și mi se părea că seamănă cu vocea lui Bow Wow în tinerețe, dar apreciam că are un flow și o dicție extraordinare. Pregătisem deja telefonul să-l filmez pe acest mic rapper, când mare mi-a fost surpriza să constat că Bow Wow este, de fapt... fată! Cântăreața de origine belgiană Coely, cu timbrul ei deosebit care mi-a atras atenția, făcea o atmosferă uimitoare îmbrăcată într-o pereche de blugi simpli și un tricou alb.

Am lăsat ca vocea uimitoare a lui Coely să-mi călăuzească pașii în curtea în care se desfășura festivalul și am decis să explorez împrejurimile. Am ajuns în zona de activități creative și m-am bucurat de demonstrațiile de graffiti, biking și skateboarding. Și m-am întrebat cum reușesc oamenii aceștia să picteze la scală mare, că mie îmi ies mereu disproporționate.

Muzică, artă urbană și mâncare delicioasă. Ce să ceri mai mult?!

Atmosfera relaxată s-a simțit în fiecare adiere de vânt. Și fiecare adiere de vânt mă anunța că stomacul meu va fi fericit, fiindcă mă aștepta un adevărat festin. Am avut o imensă varietate de mâncăruri din care să aleg, de la burgeri urbani, la specialități mexicane, fish & chips, pizza, popcorn, înghețată, bere la discreție. Deși conștiința mă certa, atenționându-mă cu privire la efectele devastatoare pe care le au aceste bunătăți asupra siluetei, apetitul n-a mai putut rezista și m-am înfipt într-o superbitate de quesadilla de pui, pe care am savurat-o privind la oamenii din jur. Fiecare avea propria preocupare, de la a sta relaxați pe iarbă și pe căpițele de fân, la a bea liniștiți o bere, ascultând muzică de calitate, la a asista concentrați la diversele demonstrații.

Contemplarea mea a fost întreruptă de apelul făcut de Coely: „Are you all guys ready to party?”, iar în mintea mea i-am răspuns „Da!, pentru că îmi place enorm cum cânți!” și m-am apropiat entuziasmată de scenă. Nu mi-a mai fost dat de mult să văd o asemenea energie de-a dreptul explozivă și o atmosferă plăcută la un concert. Ulterior am aflat că această fată are doar 22 de ani și a cântat deja în deschidere la coloși precum Snoop Dogg, Kanye West, Nas sau Kendrick Lamar.

„Are you all guys ready to party?”

Pe următorii invitați, Promoe, i-am prins fugitiv, pentru că bateria telefonului era pe moarte și mai aveam nevoie de telefon pentru recitalul ce urma, al lui Patrice. Însă urechea mea fină a prins un stil direct, onest, ce expunea și critica fără perdea problemele societății contemporane. Cei doi suedezi au ținut să specifice că, deși au dormit doar trei ore după un zbor lung cu avionul, publicul i-a făcut să se trezească și să se bucure enorm de atmosfera de acolo.

Punctul culminant al serii, recitalul lui Patrice, a fost oarecum dezamăgitor, în comparație cu așteptările pe care le aveam. Dacă la Coely sunetul a fost perfect pus la punct și se auzea clar fiecare silabă rostită de solistă, în cazul lui Patrice nu am putut distinge mare lucru din versurile pe care le cânta, deoarece orchestra îl acoperea aproape complet. Într-adevăr, show-ul de lumini a fost excelent, foarte bine pus la punct, sincronizat cu orchestrația și mișcarea scenică, însă mi-aș fi dorit mai mult nu doar de la sunet, ci și de la energia cântărețului, care părea apatic pe alocuri.

Una peste cealaltă, aceste detalii neremarcate de publicul larg nu i-au incomodat pe oameni să se simtă bine și să se distreze.

Mirosul de libertate, relaxare și weekend se îmbina frumos cu cel de usturoi, floricele de porumb și grătar care venea dinspre gheretele cu mâncare. În mod normal, această combinație m-ar fi agasat, mai ales că abia îmi spălasem părul și nu voiam să miros a bucătărie. Însă, în această seară, m-am bucurat de el. Pentru că întregea atmosfera și peisajul și contribuia și mai mult la pozitivismul ce se instalase ca la el acasă în curte la Romexpo.

Mă duc și mâine seară. Îmi pare rău că n-am prins toate recitalurile. Dar sunt fericită pentru că acest festival m-a făcut să descopăr un artist deosebit, Coely, pe care îl voi asculta de acum încolo datorită lui. 

Foto 1: Eliza Nirlu, editor JoelleMagazine.ro

Foto 2 și 3: Pagina de Facebook Creative Fest (Alex Bărbulescu)

Foto 4: Pagina de Facebook Creative Fest (Mihai Barbu)

1 /
    Creative Fest, festival, artă, cultură urbană, București, Coely, Patrice, distracție Creative Fest, festival, artă, cultură urbană, București, Coely, Patrice, distracție Creative Fest, festival, artă, cultură urbană, București, Coely, Patrice, distracție Creative Fest, festival, artă, cultură urbană, București, Coely, Patrice, distracție

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…