Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Marilyn Monroe & Arthur Miller: iubire, dezamăgire, despărţire

Ce se întâmplă când cel mai apreciat dramaturg american în viaţă la acel moment se îndrăgosteşte nebuneşte de cel mai faimos sex-simbol al timpurilor? Începe o poveste de iubire care se consumă rapid, însă foarte intens.

Au format cuplul cel mai vânat de paparazzi în perioada 1956-1961 şi s-au iubit nebuneşte până când diferenţele dintre ei i-au despărţit.

În momentul când s-au cunoscut, ea era o tânără de 25 de ani care-şi dorea să ajungă celebră, iar el era un bărbat însurat care tocmai ce fusese recunoscut drept cel mai bun dramaturg al acelor vremuri şi un pilon de seamă al teatrului american, după câştigarea unui premiu Pulitzer.

Însă, pentru că în iubire nu există reguli, dincolo de multitudinea de deosebiri dintre ei, amândoi şi-au găsit temporar liniştea în braţele celuilalt.

Marilyn Monroe şi-a recăpătat, datorită lui, încrederea în sine şi pofta de viaţă, iar orgoliul lui de om cult şi inteligent a fost măgulit de faptul că o avea în viaţa lui pe cea mai dorită femeie din lume.  

Schimbările ei bruşte de dispoziţie şi tulburările emoţionale pe care le trăia în drumul sinuos către faimă pe care şi-l alesese ca actriţă i-a îndepărtat în aceeaşi măsură în care pasiunea lui pentru scris era neînţeleasă de către tânăra frumoasă care se plictisea groaznic în timp ce el încerca să creeze.

Toate încercările lui de a o proteja şi de a face căsnicia lor să funcţioneze au fost în zadar, Marylin anunţând despărţirea chiar în momentul definitivării filmărilor în cadrul cărora ea interpreta rolul autobiografic pe care el i-l scrisese pentru a-i sublinia calităţile şi a o ajuta să strălucească.

La mai puţin de un an de la despărţire, Marylin Monroe moare din cauza unei supradoze de somnifere.

Astfel, povestea lor de iubire a rămas una dintre cele mai cunoscute din istorie tocmai prin consumarea ei fulminantă şi despărţirea definitivă şi în termeni contradictorii dintre cei doi artişti care se simţeau neînţeleşi unul de către celălalt.

Foto: Pinterest

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…