Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

The Secret Life of Pets sau Cum m-a făcut Kevin Hart să râd cu lacrimi fără să-i văd chipul

„The Secret Life of Pets” rulează la cinema în avanpremieră, urmând ca premiera oficială în România să aibă loc astăzi.

„The Secret Life of Pets”, sau, în traducere românească nereușită, „Singuri acasă” (n-am înțeles de ce n-au tradus direct „Viața Secretă a Animalelor”, avea perfectă logică și legătură cu titlul), este o animație produsă de Illumination Entertainment (aceiași care au produs și seria „Despicable Me” cu arhicunoscuții minioni), așteptată de multe luni încoace, în paralel cu „Suicide Squad”. 

După ce luni de zile mi-a atras atenția trailer-ul cu pisica grasă ce invadează frigiderul, am decis că e timpul să văd filmul. Am intrat în sala de cinema cu o pungă uriașă de jeleuri în mână (da, jeleurile acelea din care îți pui singur în pungă și nu realizezi câte ai pus până ajungi la casă și afli că trebuie să plătești chiria pe o lună pentru o garsonieră dintr-un orășel din provincie), ca să mă potrivesc atmosferei de desen animat. Nu știu cât m-am potrivit, sala era plină de copii, iar strigătele lor acopereau sunetul genericului când mi s-a înfipt mie dintele într-un jeleu tare ca piatra (de-aia a tras așa mult la cântar). 
Acțiunea îl înfățișează pe Max, un cățel de apartament din Manhattan, a cărui viață este dată peste cap de apariția unui nou coleg de apartament, un câine uriaș adus de stăpâna lui de la adăpost. Cei doi intră într-o serie de conflicte, care se încheie după o lungă aventură pe străzile New York-ului, unde au loc diverse lupte cu un grup de animale sărite de pe fix.

Kevin Hart - elementul surpriză

Firul epic al filmului este unul relativ previzibil și ușurel, însă potrivit pentru o animație și publicul căruia i se adresează. Gag-urile inserate în film sunt, adesea, savuroase, însă cel mai savuros element, din punctul meu de vedere, a fost interpretarea lui Kevin Hart în personajul Snowball (Pufoșilă, în traducerea românească – știu, filmul a fost plin de traduceri nereușite). 
Regizorii Yarrow Cheney și Chris Renaud au avut o idee excelentă ca vocea unui iepuraș mic, alb, pufos și enervant de drăgălaș să aparțină nimănui altcuiva decât lui... Kevin Hart. Comediant spumos de profesie, a creat un personaj care mi-a captat atenția de la bun început, într-atât încât firul epic putea fi cel mai jalnic din lume, că eu tot m-aș fi distrat. I-am recunoscut vocea din prima, iar antiteza creată cu aspectul iepurașului mi-a stârnit hohote de râs de la început până la sfârșit. 
 
 
Până una-alta, filmul nu ne solicită psihologic foarte tare – poate doar de la cățelușa Gidget am învățat că trebuie să nu renunțăm și să ne protejăm iubirea cu orice preț (să ne înțelegem, Gidget e genul de telenovelistă puțin dezaxată; însă devotamentul ei față de Max și iubirea ce i-o poartă a dus la salvarea acestuia). Însă, într-o seară în care dorim să ne relaxăm și să chicotim un pic, reamintindu-ne cum e să fii copil, filmul este chiar binevenit.
Și, într-un final, filmul nu este rău deloc, dacă m-am întrebat, când am ieșit pe ușă: Dacă animalele chiar fac așa în realitate?
Vă invit să-l urmăriți, nu vă va părea rău, vă veți distra copios datorită gag-urilor, datorită interpretării actorilor (cu Kevin Hart în frunte, am mai spus-o, știu), dar mai ales datorită traducerii în limba română. Aseară am aflat că, atunci când cineva lovește cu pumnul și strigă „Jab! Jab!”, înseamnă, de fapt „La pateu!”. Noroc că filmul nu a fost dublat, că nu vi-l mai recomandam. 
 
Foto: YouTube.com 
 
1 /
    Secret Life of Pets,, movies, movies review, cinema, film, filme, recenzie de film, avanpremieră Secret Life of Pets,, movies, movies review, cinema, film, filme, recenzie de film, avanpremieră

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…