Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Uimitor! Locuitorii unui sat din India plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată

Fiecare cultură are propriile tradiții la nașterea unui copil și, mai ales, a unei fete. Dacă noi trimitem rochițe sau flori, locuitorii satului Piplantri din India plantează 111 copaci.

Tradiția a fost lansată de vechiul conducător al satului, Shyam Sundar Paliwal, în memoria fiicei sale, Kiran, care murise cu câțiva ani în urmă.

În acea zonă, o comisie specială caută familii care nu doresc să aibă fetițe și strânge 21.000 de rupii (echivalentul a aproximativ 336 $) de la locuitori și alte 10.000 (160 $) de la tatăl fetei pentru a-i investi într-un angajament pe 20 de ani cu Guvernul, menit să asigure stabilitatea financiară a copilei.

Pe lângă acestea, autoritățile obligă familiile fetei să semneze un act prin care promit că nu o vor mărita înainte de a atinge vârsta legală, că o vor trimite la școală și că vor avea grijă de copacii plantați în cinstea ei.

Pentru a se asigura că nu sunt atacați de termite, locuitorii din Piplantri au plantat în jurul copacilor peste 2.5 milioane de plante de Aloe Vera.

Odată cu trecerea timpului, copacii și plantele au devenit o sursă de trai pentru săteni, care au realizat că planta de Aloe Vera poate fi procesată în multiple moduri. Diverși experți au fost invitați să învețe femeile să prelucreze plantele, transformându-le în geluri, creme și chiar murături!

Locuitorii din acest sătuc indian au înțeles cât de importantă este femeia pentru ei și au decis ca nașterea ei să fie un prilej de bucurie și plasare în eternitate a evenimentului. Astfel de inițiative sunt de încurajat, de aplaudat și rămân veșnic un model de urmat în viață. 

1 /
    India, naștere, fată India, naștere, fată

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…