Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Un obicei ciudat al secolelor trecute: fotografiile postume – Galerie foto

Acum două secole, oamenii considerau normal obiceiul de a se fotografia lângă rudele decedate, pentru a le conserva mai bine memoria în amintire.

Apariția dagherotipului în fotografie în 1839 a dus fotografia de portrete de grup la un alt nivel, permințând mai multor oameni să se fotografieze într-un portret. Clasa de mijloc avea acum posibilitatea de a păstra amintirea celor plecați dintre ei într-un mod accesibil.

Acest stil de a fotografia rudele post-mortem a devenit popular în epoca Victoriană, în special în Europa, fiind mai puțin întâlnit în Statele Unite. Obiceiul macabru de a conserva amintirea celor dragi era adesea acompaniat de funeralii.

Unii dintre cei plecați de tineri erau fotografiați direct în coșciug sau îmbrăcați în hainele pentru funeralii. Era o perioadă cu o rată de mortalitate crescută la copii – aceștia erau, de obicei, pe o canapea sau într-un pătuț, iar adulții pe scaun.

Uneori, cei decedați erau poziționați în așa fel încât să pară că dorm, alături de rudele apropiate. În alte fotografii, rudele încercau să îi facă să pară că sunt vii, pictându-le pupilele peste pleoapele închise și colorându-le obrajii în roz.

Aceasta era o metodă mai accesibilă decât cea utilizată înainte, de a comanda un portret pictat, care necesita un timp mai lung de execuție și costuri mai ridicate.

În secolul al XX-lea însă, obiceiul nu a mai fost la modă, datorită apariției fotografiilor instantanee.

Foto: Flickr.com 

1 /
    fotografii postume, cultură fotografii postume, cultură fotografii postume, cultură

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…