Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Weekend Vibes: Ce facem în acest sfârșit de săptămână?

Ultimul weekend din iulie se anunță a fi unul electric și încărcat de aventură. Noi am ales pentru voi cele mai bune variante de petrecere a timpului liber.

Cele mai importante evenimente ale acestui weekend sunt, probabil, cele două festivaluri de la munte, Padina Fest și Music Outdoor Experience.

Padina Fest

Aflat la a șaptea ediție, festivalul se ține la 1509 m înălțime, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi. A început deja de ieri, se încheie duminică și găzduiește cele mai îndrăgite trupe de muzică rock și electronică, printre care Vița de Vie, Șuie Paparude, Robin and The Backstabbers, Coma sau E.M.I.L. Cei ce doresc să participe trebuie să știe că există reguli stricte în ceea ce privește protejarea arealului natural, informații pe care le pot găsi pe www.padinafest.ro.

Music Outdoor Experience

Aflat la cea de-a cincea ediție, evenimentul a pornit inițial de la o zi de naștere sărbătorită la munte, transformată ulterior într-un festival ce îmbină muzica electronică cu activitățile în aer liber, precum plimbările montane, ateliere, waterslide, biciclete, amenajări de hamace și corturi. Se desfășoară pe Valea Drăganului, în județul Cluj, iar toate detaliile despre eveniment pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Pentru cei care nu pot ajunge în acest weekend la Cluj, nicio grijă – începe Untold săptămâna viitoare!

București

Weekendul acesta este pentru București unul al concertelor legendare. 

În cadrul festivalului Rock the City 2016, care se desfășoară în Piața Constituției, putem asculta și vedea trupe-monument.

Diseară îi vedem pe cei de la Muse, iar mâine seară pe Iron Maiden.

Pasionații de aeronautică sunt invitați mâine să se bucure de cel mai mare show aerian din România, Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition. Are loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu și reunește 100 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 250 de piloţi şi paraşutişti. Accesul este liber, începând cu ora 08:00. Seara se va încheia cu un concert Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar și Nicu Alifantis.

Litoral

Litoralul stă foarte bine la capitolul concerte și în acest weekend. Experiența muzicală începe diseară, pe plaja dintre Venus și Saturn, cu Europa FM Live pe Plajă, care se încheie duminică, 31 iulie.

Tot în această seară, iubitorii de rap vor putea asculta îndrăgita trupă B.U.G. Mafia, într-un super concert în Princess Club din stațiunea Mamaia. Nici cei ce îndrăgesc muzica folk nu sunt dați la o parte, pentru că, mergând în Vama Veche, la Barba Neagră, îl vor putea asculta pe Ducu Bertzi live!

Sibiu

Sibiul găzduiește de ieri, pe trei scene, cea de-a unsprezecea ediție ARTmania Festival, un festival de muzică rock cu tradiție în fosta capitală culturală europeană, care aduce laolaltă 28 de formații. Anul acesta, se anunță în premieră pe scena din Piața Mare prezența celor de la Katatonia, Ihsahn și Pain of Salvation.

Printre ceilalți invitați se numără Solstafir, Black Peaks, Poemisia, Fallen Arise sau Mellowtoy. Mai multe informații pe www.artmaniafestival.ro .

Cluj-Napoca

Clujul găzduiește, până pe 31 iulie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, expoziția intitulată „Muzeul Păpușilor”. Evenimentul a ajuns deja la cea de-a zecea ediție, iar iubitorii de teatru și frumos se pot bucura de o expoziție cu păpușile care i-au încântat în stagiunea anterioară la Teatrul de Păpuși „Puck”.

Malurile Someșului sunt cucerite în acest weekend de festivalul istoric Transylvania History Days. Vreme de trei zile, trupele de reconstituire istorică vor prezenta publicului meșteșuguri, lupte și obiceiuri de viață din Antichitate, Evul Mediu și Primul Război Mondial. Mai multe detalii pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Brașov

Brașovenii o pot cunoaște în acest weekend pe Mihaela Tatu și pot învăța de la ea Arta livrării discursului! În cadrul unor workshop-uri inedite, participanții vor învăța tehnici de dicție, respirație, intonație și frazare, ritm și volum, gestionare a emoțiilor, atitudine, calibrare și raportare la public. Cei interesați pot găsi detalii pe www.alexaevent.ro.

Pasionații de fotografie au ocazia să participe la cea de-a șasea ediție a expoziției Orașul Memorabil, care arată transformările Brașovului așa cum au fost înregistrate în albumele de familie sau în cărțile poștale. Colecția proiectului a adunat, până în prezent, câteva mii de imagini, iar anul acesta, ca și în ceilalți ani, participarea înseamnă contribuția efectivă cu fotografii realizate în locuri publice din Brașov. Acestea vor fi copiate și restituite proprietarilor. Termenul limită de înscriere la expoziție este 31 iulie.

Timișoara

Timișorenii gurmanzi se bucură în acest sfârșit de săptămână de bucate alese la cea de-a patra ediție a Festivalului Tocăniței!

Ceaunele se încing în comuna Dumbravița în Parcul Central din localitate, unde vor participa numeroase echipe de bucătari din mai multe localități din județ, dar și din Ungaria și Serbia. Un festival de te lingi pe degete!

Voi cum vă petreceți acest weekend? :)

1 /
    weekend, activități de weekend, sfârșit de săptămână, weekend vibes weekend, activități de weekend, sfârșit de săptămână, weekend vibes weekend, activități de weekend, sfârșit de săptămână, weekend vibes weekend, activități de weekend, sfârșit de săptămână, weekend vibes

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…