Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 lucruri nebunești făcute de actorii de la Hollywood pentru a intra în personaj

Vedem starurile de la Hollywood mergând liniștite pe covorul roșu, locuind în case mari și conducând mașini de lux, doar pentru că au citit o serie de replici scrise de altcineva. În astfel de situații, ne gândim că au o viață mult prea ușoară, nemeritat.

Ei bine, nu este deloc așa!

Actorii depun enorm de mult efort pentru un rol, fac o mulțime de sacrificii și lucrează permanent cu ei înșiși pentru a întruchipa personajele care ne lasă, ulterior, cu gura căscată.

Iată o listă cu zece dintre cele mai ciudate și nebunești lucruri făcute vreodată de actori pentru a pătrunde în adâncurile unui personaj. Deci, data viitoare când invidiem un actor pentru viața sa fabuloasă, ar fi bine să ne gândim de două ori:

1. Internarea într-un spital de psihiatrie

Exemplul cel mai elocvent de lucru în echipă și dedicare pentru rol îl reprezintă distribuția din superbul film al lui Michael Forman, “Zbor deasupra unui cuib de cuci“, după romanul cu același nume. Pentru a se pregăti pentru rol, mare parte din actori s-a internat într-un spital de psihiatrie adevărat. Experiența lor de acolo a fost atât de intensă, încât i-a ajutat enorm să ipostazieze un grup de oameni bolnavi mintal. Unii dintre ei au mărturisit că secvențele pe care le vedem în film reprezintă mai mult modul în în care i-a afectat experiența decât actorie propriu-zisă.

2. A renunța la igiena personală timp de o lună

Hale Berry este o actriță iubită, sinonim al frumuseții. Totuși, pentru unul dintre filmele sale de succes din 1991, Hale a mărturisit că nu s-a spălat timp de o lună, pentru a se pregăti pentru rolul de dependentă de cocaină din “Jungle Fever“. Berry a decis de bunăvoie să renunțe la duș, pentru a putea ipostazia personajul lipsit de locuință. Mai mult ca sigur, Berry nu a fost o prezență prea plăcută în timpul filmărilor, însă a făcut o treabă extraordinară cu personajul Vivian.

3. Dietă extremă și cursuri intense de balet

Natalie Portman a pus extrem de mult efort în pregătirea rolului ei din “Black Swan“. A petrecut peste un an exersând într-un tutu, învățând tehnici dificile de balet pentru a căpăta abilități de dans bine puse la punct. Portman a dedicat cel puțin cinci ore pe zi repetițiilor la dans, înotului și antrenamentuli de fitness, timp de un an înainte să înceapă filmările. A ținut, de asemenea, o dietă strictă de 1200 de calorii pe zi (deși a avut o perioadă când a mâncat doar morcovi și migdale). Dedicarea și munca ei au meritat, ea câștigând primul său premiu Oscar pentru personajul Ninei. 

4. Fiecare rol al lui Nicolas Cage

Nicolas Cage este, cu siguranță, regele extremelor când vine vorba de lucrul cu un personaj. Pentru a ipostazia rănile din război ale personajului său din “Birdy“, lui Cage i-au fost smulși doi dinți. Și pentru că personajul nu a avut de ales, a refuzat să i se facă anestezie în timpul procedurii.

În timpul filmărilor pentru “Leaving Las Vegas”, Cage își făcuse un obicei din a se îmbăta și a se filma. Apoi se uita la filmări, pentru a învăța să își facă rolurile de bețiv corect. 

5. Insomnie forțată

Suntem obișnuiți deja cu aspectul de om nedormit și mahmur al lui Charlie Sheen. Dar înainte de a deveni un burlac milionar care este mai mereu beat sau drogat, Sheen era un actor de comedie ambițios, care avusese o singură secvență în filmul de succes al anilor ’80 “ Ferris Bueller’s Day Off”. Cu toate acestea, și-a luat rolul foarte în serios și a rămas treaz timp de 48 de ore, pentru a se pregăti pentru rolul episodic și pentru a intra în personajul băiatului mahmur de la secția de poliție. 

6. Izolare

Heath Ledger l-a eclipsat total pe Christian Bale atunci când a jucat rolul Joker-ului din seria Batman “The Dark Knight” a lui Christopher Nolan. Pentru a pregăti personajul dezaxat al Joker-ului, Ledger s-a izolat de toată lumea într-o cameră de hotel, cu șase săptămâni înainte să înceapă filmările. Izolarea a dat rezultate, Ledger câștigând premiul Oscar pentru un rol secundar. Din păcate, actorul a murit din cauza unei supradoze înainte ca premiera să aibă loc. Unele rumori spun că un rol atât de sumbru l-ar fi distrus mintal. 

7. Învățarea unei limbi africane

Forest Whitaker l-a ipostaziat pe dictatorul din Uganda, Idi Amin, în filmul “The last king of Scotland“. Pentru a pregăti rolul, s-a îngrășat aproape 25 de kilograme! Și pentru a adăuga și mai multă autenticitate personajului, Whitaker a învățat Swahili, pentru a discuta cu actorii și restul echipei din Uganda, cu care a lucrat la film. 

8. Paralizie cerebrală

Daniel Day Lewis este unul dintre cei mai dedicați și talentați actori ai tuturor timpurilor. În timpul filmărilor pentru “My Left Foot” , unde a ipostaziat un bărbat născut cu paralizie cerebrală, Lewis a insistat să rămână în personaj pe tot parcursul filmărilor. A avut două coaste rupte din cauza poziției încovoiate din scaunul cu rotile, pe care a păstrat-o săptămâni întregi cât a filmat. A refuzat, de asemenea, să își folosească mâinile pe tot parcursul filmărilor. Când mergea la cantină, colegii săi îl ajutau să mănânce. Când agentul englez l-a vizitat, Day Lewis a refuzat din nou să iasă din personajul Christy Brown, iar agentul a plecat nervos. 

9. Renunțarea la absolut tot

Adrien Brody a fost atât de dedicat rolului Vladislav Szpilman din “Pianistul“, încât a lăsat voit ca personajul să-i afecteze viața personală. Vladislav era un evreu supraviețuitor al Holocaustului, care a pierdut tot din cauza naziștilor. Așa că, pentru a pregăti rolul, a avut nevoie să înțeleagă ce înseamnă să pierzi tot. Și-a vândut mașina, telefonul, apartamentul și toate celelalte posesiuni. Mai mult decât atât, Brody s-a despărțit de iubita lui, cu care era împreună de mult timp, pentru ca secvențele de plâns să fie cât mai realiste. Toate aceste sacrificii i-au adus lui Brody premiul Oscar. 

10. A fi șofer în New York

Robert de Niro este cunoscut pentru faptul că merge până la exteme când își pregătește un rol. Pentru a pregăti rolul de tulburat mintal al lui Travis din filmul “Taxi Driver“, De Niro a obținut o licență de taximetrist și a făcut curse prin New York. Săptămâni întregi, a făcut ture de câte 12 ore ca șofer de taxi, timp în care a și citit foarte mult despre bolile mintale. 

Așadar, viața de artist nu este absolut deloc ușoară. Implică o mulțime de sacrificii, renunțarea la multe aspecte confortabile ale vieții, multe ore petrecute cu sine, pentru a înțelege un personaj ce nu are legătură cu caracterul actorului. Prin urmare, data viitoare când visăm la viața luxoasă pe care o duc vedetele de la Hollywood, trebuie să ne amintim și prețul pe care îl plătesc pentru a duce această viață.

Foto: thevintagenews.com

1 /
    vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar vedete, Hollywood, actori, filme, artiști, sacrificii, Premiul Oscar

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…