Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 moduri în care un animal de companie îți va schimba viața

Un animal de companie este un suflet cu care decidem să ne împărțim viața, de care ne responsabilizăm să avem grijă și pe care ajungem să îl iubim ca pe ochii din cap. Însă, odată cu sosirea lui în casa și inima noastră, apare o serie de schimbări inevitabile.

1. Nu vei mai fi niciodată singur

De la momentele când lucrezi, când dormi, când mergi la toaletă și, mai ales, când mănânci, animăluțul tău va fi lângă tine. Se va ține după tine ca puiul după cloșcă și nu vei avea ocazia să mai suferi vreodată de singurătate. Deși e posibil să ai momente când vei mânca pe ascuns, pentru a nu te simți vinovat că nu împarți cu el, care a terminat de mâncat acum 3 minute.

2. Îți vei pune întrebări pe care nu ți le puneai înainte

Oare e potrivită temperatura din cameră? Dacă îl trage curentul? Dacă s-a speriat de ventilator? Oare îl deprim dacă mă uit la un film de groază? De ce dă din coadă așa? De ce nu mai respiră zgomotos?

3. Vei face mai multă mișcare

Mult mai multă. De la a plimba câinele dimineața în parc, a te contorsiona chinuindu-te să scoți pisica de sub șifonier, la a alerga după canar sau hamster prin casă, vei face mult mai multă mișcare ca de obicei. Ceea ce nu e deloc rău, e un beneficiu enorm pentru sănătate.

4. Vei realiza că sunt mult mai scumpi decât credeai

Nu ți-ai imaginat de la bun început că o simplă tunsoare, un vaccin sau hrana de toate zilele vor ajunge la asemenea sume. Dar merită fiecare leu în parte, pentru că...

5. Vei avea mereu un suflet care să te asculte

Te va înțelege și îți va alina suferința, fiindcă va simți mereu când e ceva în neregulă cu tine. Și va face un giumbușluc amuzant care îți va lumina chipul instantaneu.

6. Vei primi mai multe Like-uri la fotografii

N-ai fi strâns atâtea sute de Like-uri dacă nu era și animăluțul în fotografie. Fiindcă e adorabil. Și ai și un partener ideal de selfie, care nu te va refuza niciodată.

7. Vecinii vor crede că vorbești de unul singur

Dacă înainte ți se părea ciudat să fii singur în casă și să spui „Alo, gata, îți ajunge cât ai mâncat”, „Iar ai stricat pantofii?!”, „Ești incredibil, ți-am spus de atâtea ori” fără să primești vreun răspuns, acum nu mai reprezintă o problemă pentru tine. Singurii care își vor pune întrebări vor fi vecinii...

8. Nu va mai fi niciodată liniște în casă

De la lătrat din cauza unui păianjen, la mieunat la vederea unui porumbel de afară, la ciripit la auzul televizorului, nu te vei mai putea plânge vreodată de liniște apăsătoare. Companionul tău va face în așa fel încât să ai coloana sonoră asigurată în permanență.

9. Aproape că vei ști cum e să crești un copil

De la mers la medic în mod constant, la schimbat scutece, la respectarea unui program riguros de masă, animalul tău de companie va fi copilul pe care nu îl ai încă și căruia îi vei oferi aceeași grijă. Și îți vei spune oricum „mami” sau „tati”, pentru că îl vezi ca pe un copil care nu vorbește aceeași limbă cu tine.

10. Vei învăța iubirea necondiționată

Animalele ne oferă iubire permanentă fără să ne ceară nimic în schimb. Pentru ei, noi reprezentăm întregul lor univers, și vor face tot ce le stă în putinţă să ne facă fericiți. O simplă privire din partea lor ne înseninează ziua, indiferent cât de grea a fost.

Un animal de companie reprezintă o responsabilitate enormă, pe care ar trebui să ne-o asumăm doar în momentul în care suntem siguri că o  putem duce.

Animalele sunt suflete care au nevoie de îngrijire și atenție permanentă, nu reprezintă jucării pe care le putem da la o parte atunci când ne plictisim. Din acest motiv, dacă știm că timpul, spațiul sau bugetul nu ne permit să deținem un companion, este mai bine să renunțăm la idee decât să chinuim un suflet care ne oferă iubirea sa, indiferent de situație. 

Foto: Shutterstock.com

1 /
    animal de companie, câine, pisică, iubire necondiţionată, zâmbete animal de companie, câine, pisică, iubire necondiţionată, zâmbete animal de companie, câine, pisică, iubire necondiţionată, zâmbete animal de companie, câine, pisică, iubire necondiţionată, zâmbete animal de companie, câine, pisică, iubire necondiţionată, zâmbete

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…