Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 semne că te maturizezi, fie că îți place sau nu

Din păcate, nu putem rămâne copii pentru totdeauna, deși ne-am dori cu ardoare, pentru că viața e mult mai ușoară astfel. Cu toții creștem, până la urmă, iar uneori este dificil să ne acceptăm tranziția către viața de adult.

Mai ales când te afli la vârsta de 20 de ani, viața de adult pare să te izbească din plin. Și treci prin multe momente dificile până când ajungi să te obișnuiești cu ideea că nu mai ești un copil, iar viața nu este o glumă.

Iată 10 semne că ai crescut:

1. Îți place să petreci timp cu familia.

Când ești adolescent, timpul petrecut cu familia pare o povară. Ai vrea, mai degrabă, să fii cu prietenii tăi. Dar, odată ce ai crescut, te bucuri de compania familiei tale și chiar îți dorești să petreceți timp împreună cu ei – iar acum este o alegere, nu o obligație.

2. Îți place să stai acasă.

A sta acasă părea o pedeapsă când erai mic, iar a ști că toți prietenii se distrează în timp ce tu erai în camera ta era cel mai groaznic sentiment. Acum, când planurile se anulează sau nu ai deloc planuri, îți face plăcere să petreci timp doar cu tine.

3. Gătitul și curățenia îți aduc un sentiment de satisfacție.

Gătitul și curățenia obișnuiau să fie o corvoadă, ceva de care abia așteptai să scapi și pe care doreai să-l amâni cât mai mult. Acum, că ai crescut, noile rețete te entuziasmează și îți place să gătești pentru cei dragi. În plus, ai un sentiment de împlinire atunci când casa e curată și aranjată așa cum îți dorești.

4. Ora de culcare e una dintre preferatele tale.

Ora de culcare obișnuia să fie momentul cel mai urât al zilei atunci când erai mic, și căutai orice motiv pentru a mai sta treaz încă o jumătate de oră. Acum, este chiar opusul. Abia aștepți să te așezi în pat și să adormi la o oră decentă.

5. Vezi weekend-urile drept moduri de a recupera sarcinile.

Weekend-urile erau destinate ieșirilor cu prietenii, activităților sportive și de relaxare, cumpărăturilor, serilor de cocktail-uri și dans. Acum, vezi weekend-urile drept un moment potrivit ca să faci curățenie, să gătești, să speli rufe, și să recuperezi toate sarcinile pe care nu ai apucat să le termini în timpul săptămânii.

6. Nu te mai vezi cu prietenii în fiecare zi.

Când erai la școală, îți vedeai prietenii de cel puțin cinci ori pe săptămână. Acum, te vezi cu prietenii apropiați doar în serile de weekend, pentru că toată lumea este ocupată cu propria viață, iar munca interferează cu ieșirile cu prietenii.

7. Îți faci propriile programări.

Poate părea amuzant, dar este cât se poate de real. Toți cred că sunt maturi, până își roagă mama să le facă programare la dentist. Acum, că ai crescut, ține de tine dacă vrei și ai timp să mergi la dentist, și este responsabilitatea ta să îți faci o programare.

8. Trăiești după propriul program și calendar.

Când erai copil, țineai minte toate planurile pe care le aveai, pentru că erau doar vreo două-trei evenimente de memorat. Acum că ai facultate, muncă, întâlniri, programări, și încerci să îți păstrezi și viața socială activă, e important să îți verifici calendarul înainte de a face planuri noi.

9. Metabolismul nu mai funcționează ca înainte.

Când erai copil, puteai mânca orice, oricând. Nu era nicio problemă dacă mâncai o cutie întreagă de biscuiți și două ciocolate odată (în cel mai rău caz, îți venea să verși sau te durea stomacul). Acum, ai nevoie de o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a arăta pe jumătate de suplu cum erai înainte. Ca să nu mai vorbim de rezistența la sport...

10. Înțelegi în sfârșit zicala „O să înțelegi când vei fi mare”.

Îți amintești cu siguranță de această zicală spusă mereu de mama, pe care o detestai pe atunci. Spuneai că nu vei fi niciodată de acord cu ea, chiar și când vei crește. Ei bine, te mințeai fără să știi măcar. Mama ta avea dreptate pentru că, într-adevăr, înțelegi! Ideea este că mama ta a avut mereu dreptate.

A crește și a te maturiza reprezintă un proces normal, care face parte din viață. E ceva prin care trebuie să treci ca să îți atingi scopurile. Deci e o idee bună să iei lucrurile cu o abordare pozitivă, și să te străduiești să fii tot mai bun de la o zi la alta.

Foto: pexels.com

1 /
    adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle adulți, copii, maturizare, viață, social, psihologie, lifestyle

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…
Trucuri pentru a face purtatul ochelarilor mai confortabil