Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

3 rețete cu pui din bucătăria internațională pe care să le încerci diseară

Seara de duminică e făcută să fie una relaxantă, liniștită, în care ne odihnim și ne pregătim de o săptămână nouă. Dar...ce mâncăm diseară?

Noi am ales pentru voi trei rețete din bucătăria internațională bazate pe pui, din care puteți alege după bunul plac. Conțin doar câteva ingrediente și sunt gata în maximum 30 de minute:

1. Bucătăria italiană

Paste cu pui și parmezan

Ingrediente:

2 linguri de dressing italian

3 piepți de pui fără os, tăiați cuburi

450 de grame de paste rigatoni

1 borcan de sos marinara

½ ceașcă mozzarella rasă

½ ceașcă parmezan ras

Sare și piper

Busuioc tocat pentru decor (opțional)

Mod de preparare: 

1. Pune puiul și dressingul italian într-o tigaie rezistentă la căldură, pe foc mediu; asezonează cu sare și piper și gătește puiul până când se face auriu, cam 5 minute, în funcție de grosimea cuburilor.

2. Adaugă pastele și întregul borcan de sos marinara. Umple borcanul gol cu apă și adaug-o în tigaie; omogenizează compoziția, adu-o la punctul de fierbere și lasă să fiarbă ușor. Acoperă și lasă 15 minute să fiarbă până când pastele ajung la nivelul de frăgezime preferat.

3. Adaugă parmezanul și mozzarella. Nu trebuie să amesteci. Mai lasă pe foc încă 2-3 minute sau până când brânza s-a topit de tot. Poți, de asemenea, să pui și tigaia în cuptor pentru patru minute pentru a căpăta o crustă delicioasă de brânză.

4. Adaugă busuiocul tocat și servește.  

2. Bucătăria mexicană

Taquitos cu pui și cremă de brânză

Ingrediente:

450 de grame de pui gătit și mărunțit

170 de grame de cremă de brânză la temperatura camerei

O treime de ceașcă de smântână

½ ceașcă salsa

1 ceașcă și jumătate de brânză colby jack

250 de grame de spanac baby

12 tortilla de porumb

Ulei de rapiță sau alt tip de ulei vegetal, pentru prăjire

Mod de preparare:

1. Încinge jumătate din ulei la foc mediu.

2. Într-un castron mare amestecă puiul, crema de brânză, smântâna, salsa, brânza jack și spanacul. Adaugă sare și piper după gust.

3. Odată ce uleiul s-a încins, adaugă câteva linguri din amestecul de pui pe mijlocul unei tortilla și întinde-le. Rulează-le și prăjește rulourile în baie de ulei, până când devin aurii.

4. Repetă cu toate rulourile și scoate-le la scurs pe prosoape de hârtie.

5. Servește-le fierbinți!

3. Bucătăria asiatică

Pui cu portocale

Ingrediente:

700 de grame de piept de pui fără piele și os

2 linguri de ulei vegetal pentru prăjire

Semințe de susan și ceapă verde feliată pentru decor

Marinada:

¼ ceașcă sos de soia

¼ ceașcă amidon de porumb

2 linguri apă

Sosul de portocale:

¾ ceașcă suc de portocale proaspăt stors

2 linguri zahăr brun

1 lingură amindon de porumb

1 lingură sos de soia

1 lingură sos hoisin

2 linguri de oțet din orez

1 linguriță coajă de portocale

1 linguriță sos sriracha (opțional)

Mod de preparare:

1. Taie pieptul de pui în cuburi și amestecă-l cu sosul de soia, amidonul de porumb și apa. Lasă puiul să absoarbă marinada pentru cel puțin 5 minute.

2. Pe măsură ce puiul absoarbe marinada, pregătește sosul de portocale: amestecă toate ingredientele și lasă-l deoparte.

3. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Scoate puiul din marinadă și adaugă-l în tigaie. Amestecă încontinuu la foc mediu spre iute pentru 5-7 minute până când e pătruns și auriu.

4. Adaugă sosul de portocale și gătește-l timp de 4-6 minute, amestecând încontinuu până se îngroașă sosul.

5. Decorează cu semințe și rondele de ceapă verde. Servește cu orez sau tăieței.

Care este bucătăria voastră preferată? :)

Foto: pinterest.com 

1 /
    bucătărie, rețetă, mâncare, bucătărie italiană, bucătărie mexicană, bucătărie asiatică, paste, orez, pui, cină, cină ușoară bucătărie, rețetă, mâncare, bucătărie italiană, bucătărie mexicană, bucătărie asiatică, paste, orez, pui, cină, cină ușoară bucătărie, rețetă, mâncare, bucătărie italiană, bucătărie mexicană, bucătărie asiatică, paste, orez, pui, cină, cină ușoară bucătărie, rețetă, mâncare, bucătărie italiană, bucătărie mexicană, bucătărie asiatică, paste, orez, pui, cină, cină ușoară

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…