Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

30 de citate de la femei puternice și curajoase

Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi. Ascultându-le, realizăm că secretul din spatele reușitei este reprezentat de curaj, perseverență și multă muncă, în ciuda nereușitelor de pe drum.

Pentru a avea o săptămână ușoară și puternică, iată 30 de citate motivante de la femei de succes, puternice și curajoase:

„Dacă vrei ceva să fie spus, cere-i-l unui bărbat; dacă vrei ceva să fie făcut, cere-i-l unei femei.” (Margaret Thatcher)

„O femeie puternică înțelege că darurile precum logica, hotărârea și forța sunt la fel de feminine precum intuiția și conexiunea emoțională. Ea își prețuiește și folosește toate darurile.” (Nancy Rathburn)

„O femeie este precum un pliculeț de ceai – nu știi cât de puternică este până nu ajunge în apă fierbinte.” (Eleanor Roosevelt)

„Mereu am vrut să fiu o femeie fatală. Chiar și când eram fată, nu am vrut să fiu fată. Voiam să fiu femeie.” (Diane von Furstenberg)

„Sunt puternică, ambițioasă, și știu exact ce vreau. Dacă asta mă face un tiran, e in regulă.” (Madonna)

„Un feminist e orice om care recunoaște egalitatea și deplina umanitate a femeilor și bărbaților.” (Gloria Steinem)

„Iubesc să văd o fată care ia taurul de coarne. Viața e grea. Trebuie să dai din coate și să te lupți.” (Maya Angelou)

„Îmi ridic vocea – nu pentru a țipa, dar pentru a-i face auziți pe cei fără glas...nu putem reuși atunci când o parte dintre noi e trasă înapoi...” (Malala Yousafzai)

„Feminismul nu este despre a face femeile puternice. Femeile sunt deja puternice. Este despre a schimba modul în care lumea percepe această putere.” (G.D. Anderson)

„Femeile spun mereu că pot face orice pot bărbații să facă. Dar bărbații sunt cei care ar trebui să spună: Putem face orice pot femeile să facă.” (Gloria Steinem)

„Nu trebuie să fii frumoasă. Nu datorezi frumusețe nimănui. Nu iubitului/soțului/partenerului, nu colegilor de muncă, și în special nu bărbaților de pe stradă. Nu o datorezi mamei tale, copiilor tăi, civilizației în general. Frumusețea nu e o chirie pe care o plătești ca să ocupi un loc pe care scrie „femeie”.” (Erin McKean)

„O femeie cu o voce este, prin definiție, o femeie puternică.” (Melinda Gates)

„Femeile, asemenea bărbaților, ar trebui să încerce imposibilul. Iar atunci când eșuează, eșecul lor să fie o provocare pentru ceilalți.” (Amelia Earhart)

„Când un bărbat își exprimă părerea, e bărbat. Când o femeie își exprimă părerea, e tiran.” (Bette Davis)

„Sper ca tații și mamele fetițelor să le privească și să le spună: „Da, femeile pot.”” (Dilma Rousseff)

„Femeile sunt lideri, oriunde ai privi – de la CEO-ul care conduce o multinațională, la femeia casnică, ce își crește copiii și ține casa pe picioare. Lumea a fost construită cu ajutorul femeilor puternice, și vom continua să dărâmăm ziduri și să sfidăm stereotipurile.” (Nancy Pelosi)

„Sigur că nu mă gândesc că intimidez bărbații. Tipul de bărbat intimidat de mine este exact tipul de bărbat care nu mă interesează.” (Chimamanda Ngozi Adichie)

„Nu mă simt mai puțin femeie. Mă simt puternică pentru că am luat această decizie, care nu îmi ia din feminitate în niciun fel.” (Angelina Jolie despre dubla mastectomie)

„Întrebarea este nu cine îmi va permite; ci cine mă va opri.” (Ayn Rand)

„Avem nevoie de femei la toate nivelurile, inclusiv în vârf, pentru a schimba dinamica, a restructura discursul, pentru a se asigura că vocile femeilor sunt auzite și ascultate, nu ignorate și trecute cu vederea.” (Sheryl Sandberg)

„Mi-a trebuit ceva vreme să îmi construiesc vocea – iar acum că o am, nu voi fi tăcută.” (Madeleine Albright)

„Femeile sunt adevărații arhitecți ai societății.” (Harriet Beecher Stowe)

„Nu am cunoscut niciodată o femeie care nu e puternică – dar uneori nu lasă această putere să iasă. Apoi are loc o tragedie, iar această putere iese brusc la iveală. Îndemnul meu către femei este să lase forța să iasă înainte să aibă loc tragedia.” (Diane von Furstenberg)

„Femeile au fost mereu cele puternice în lume. Bărbații caută mereu în femei o pernuță pe care să își așeze capul. Caută mereu mama care să îi țină în brațe, ca atunci când erau mici.” (Coco Chanel)

„Feminismul este pentru toată lumea.” (Bell Hooks)

„Cred că drepturile femeilor și fetelor sunt treburile nerezolvate ale secolului 21.” (Hillary Clinton)

„Trebuie să ne schimbăm modul în care ne vedem pe noi înșine. Trebuie să mergem în față și să preluăm frâiele vieților noastre.” (Beyoncé)

„Sunt o femeie fenomenală. Femeia Fenomen, asta sunt eu.” (Maya Angelou)

„De ce cuvântul feminism a devenit unul atât de deranjant? Nu cuvântul e cel important, ci ideea și ambiția din spatele lui.” (Emma Watson)

„Ideea feminismului: multe femei au crezut că înseamnă să fii anti-bărbați, fără să te poți conecta cu sexul opus; dar feminismul este despre egalitate și drepturile omului. Pentru mine, este o parte esențială a identității mele.” (Lena Dunham)

Femei, sunteți minunate! Lăsați această minune să iasă la iveală!

Foto: fiftyisthenewfifty.com, theodysseyonline.com, dailymail.co.uk, ph.asiatatler.com, en.wikipedia.org, sheknows.com

1 /
    femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice femei de succes, carieră, feminism, reușită, inspirație, femei puternice

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…