4 rețete de toamnă care te vor face să crezi că e vară
Doar pentru că e toamnă, nu înseamnă că gusturile și-au pierdut din bogăție – dimpotrivă. Avem o mulțime de arome cu care ne putem juca.
Noi v-am pregătit câteva rețete simple, care vă vor aminti sigur de finalul lunii august, prin gustul lor energizant și ușor:
1. Pizza cu legume de toamnă și ricotta
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline, pentru uns tava
1 lingură făină
½ kg aluat pentru pizza
230 g mozzarella rasă
½ kg legume de toamnă, după preferințe, coapte în prealabil: morcovi, vinete, cartofi, ceapă, ciuperci, ardei,etc.
150 g brânză ricotta
câteva frunze de rozmarin proaspăt
sare grunjoasă și piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 475 de grade. Unge o tavă cu ulei și adaugă, eventual, și hârtie de copt.
Întinde aluatul pe un blat pudrat cu făină, până ajunge la dimensiunea tăvii. Așază-l în tavă.
Presară jumătate din mozzarella peste aluat. Așază legumele și ricotta din loc în loc, iar apoi, mozzarella rămasă, plus rozmarinul deasupra. Stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
Coace pizza 20-25 de minute, până devine aurie.
2. Piept de pui cu bacon și varză de Bruxelles
Ingrediente:
4 piepți de pui
4-8 fâșii de bacon
½ kg varză de Bruxelles
1 fir de praz
4 căței de usturoi
3 felii de lămâie
½ ceașcă fond de pui
Sare și piper
3 crenguțe de cimbru
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 400 de grade. Taie verzele de Bruxelles pe jumătate. Toacă prazul rondele până la frunze. Stropește legumele cu ulei de măsline, sare și piper și lasă-le deoparte.
Încinge ulei în tigaie, apoi las-o la foc mediu. Asezonează fiecare bucată de piept de pui, apoi prăjește-le 3-4 minute pe fiecare parte. Înfășoară-le apoi în bacon.
Așază într-o tavă legumele și puiul pe patul de legume format. Adaugă usturoiul, feliile de lămâie, cimbrul și fondul de pui. Poți stropi chiar și cu puțin vin. Coace-le timp de 25-30 de minute.
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!