Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

4 rețete de toamnă care te vor face să crezi că e vară

A sosit toamna, însă vremea de afară continuă să ne facă să simțim că e vară. Din acest motiv, și gustul mâncărurilor trebuie să fie la fel de savuros, bogat și energizant ca vremea însorită din luna august.

Doar pentru că e toamnă, nu înseamnă că gusturile și-au pierdut din bogăție – dimpotrivă. Avem o mulțime de arome cu care ne putem juca.

Noi v-am pregătit câteva rețete simple, care vă vor aminti sigur de finalul lunii august, prin gustul lor energizant și ușor:

1. Pizza cu legume de toamnă și ricotta

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline, pentru uns tava

1 lingură făină

½ kg aluat pentru pizza

230 g mozzarella rasă

½ kg legume de toamnă, după preferințe, coapte în prealabil: morcovi, vinete, cartofi, ceapă, ciuperci, ardei,etc.

150 g brânză ricotta

câteva frunze de rozmarin proaspăt

sare grunjoasă și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 475 de grade. Unge o tavă cu ulei și adaugă, eventual, și hârtie de copt.

Întinde aluatul pe un blat pudrat cu făină, până ajunge la dimensiunea tăvii. Așază-l în tavă.

Presară jumătate din mozzarella peste aluat. Așază legumele și ricotta din loc în loc, iar apoi, mozzarella rămasă, plus rozmarinul deasupra. Stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.

Coace pizza 20-25 de minute, până devine aurie.

2. Piept de pui cu bacon și varză de Bruxelles

Ingrediente:

4 piepți de pui

4-8 fâșii de bacon

½ kg varză de Bruxelles

1 fir de praz

4 căței de usturoi

3 felii de lămâie

½ ceașcă fond de pui

Sare și piper

3 crenguțe de cimbru

Ulei de măsline

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 400 de grade. Taie verzele de Bruxelles pe jumătate. Toacă prazul rondele până la frunze. Stropește legumele cu ulei de măsline, sare și piper și lasă-le deoparte.

Încinge ulei în tigaie, apoi las-o la foc mediu. Asezonează fiecare bucată de piept de pui, apoi prăjește-le 3-4 minute pe fiecare parte. Înfășoară-le apoi în bacon.

Așază într-o tavă legumele și puiul pe patul de legume format. Adaugă usturoiul, feliile de lămâie, cimbrul și fondul de pui. Poți stropi chiar și cu puțin vin. Coace-le timp de 25-30 de minute.

3. Dovleac copt cu legume și brânză de capră

Ingrediente:

2 dovleci mici

1 cățel de usturoi pisat

Ulei de măsline

Un praf de fulgi de ardei iute

1 linguriță cimbru tocat

1 vânătă tăiată în cuburi de 2 cm

Un ardei roșu tăiat în cuburi de 2 cm

 2 cepe roșii mici, tăiate în fâșii subțiri

200 g roșii cherry

50 g semințe de pin

1 linguriță pesmet

1 linguriță pătrunjel tocat

1 linguriță parmezan

100 g brânză de capră

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Taie dovlecii pe jumătate, curăță semințele și crestează romburi de-a lungul miezului. Amestecă usturoiul, 2 linguri de ulei, ardeiul iute și cimbrul și unge miezul. Lasă dovlecii la copt pentru 30-40 de minute, până se înmoaie miezul.

Între timp, coace vânăta, ardeiul și ceapa cu 1 linguriță de ulei timp de 20-25 de minute. Adaugă roșiile și semințele de pin și mai lasă-le 10 minute. Adaugă pesmetul, pătrunjelul și parmezanul.

Așază legumele coapte și brânza de capră fărâmițată în mijlocul dovlecilor, presară pesmetul și mai coace-le pentru încă 10 minute.

4. Pui umplut cu roșii uscate, spanac și brânză

Ingrediente:

Doi piepți de pui mari

¾ ceașcă marinadă: fie alegi una din comerț făcută din roșii uscate și vinegretă, fie faci una în casă din sare, piper și ulei de măsline

100 g roșii uscate la soare

150 g spanac tocat grosier

100 g brânză feta

100 g mozzarella

Mod de preparare:

Marinează puiul timp de câteva ore. Taie piepții pe din două, dar nu până la capăt, încât să se asemene cu un buzunar. Așază înăuntru celelalte ingrediente, cât de multe încap. Prinde puiul din loc în loc cu scobitori. Încinge o tigaie și rumenește puiul pe ambele părți. Apoi scade flacăra și continuă să gătești puiul sau, dacă folosești o tigaie rezistentă la căldură, o poți pune în cuptor la 180 de grade.

Spor la gătit și poftă bună! :)

Foto: pinterest.com

1 /
    rețete, rețete de toamnă, legume, pizza, mâncare, mâncare bună, dovleac, legume de toamnă, piept de pui, rețete cu pui rețete, rețete de toamnă, legume, pizza, mâncare, mâncare bună, dovleac, legume de toamnă, piept de pui, rețete cu pui rețete, rețete de toamnă, legume, pizza, mâncare, mâncare bună, dovleac, legume de toamnă, piept de pui, rețete cu pui rețete, rețete de toamnă, legume, pizza, mâncare, mâncare bună, dovleac, legume de toamnă, piept de pui, rețete cu pui rețete, rețete de toamnă, legume, pizza, mâncare, mâncare bună, dovleac, legume de toamnă, piept de pui, rețete cu pui

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…