Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să le apreciezi înainte să împlinești 30 de ani

Recunoștința și aprecierea pentru ceea ce ai nu sunt lucruri cu care te naști, și nici care vin cu timpul – acestea se învață cu răbdare, autoanaliză și dialog cu sine. Însă lucrurile mărunte contează mai mult decât crezi, pentru că au un impact important asupra bunăstării tale și asupra viitorului tău.

Sunt lucruri în viața noastră pe care le apreciem la adevărata lor valoare abia după ce le-am pierdut. Ca să nu ajungi în această situație și să eviți viitoare regrete, învață să apreciezi din timp aceste lucruri, care au importanță în viața ta mai mare decât crezi:

1. Discuțiile cu părinții și sfaturile lor

Poate suna ceva simplu și neinteresant, dar părinții sunt cei pe care ajungem cel mai frecvent să nu îi apreciem suficient. Și când plecăm de la casa părintească, uităm că ei ne-au sprijinit ca să ne putem lua zborul în siguranță. Ei ne oferă iubire necondiționată, indiferent ce am face, așa că uneori uităm să le mulțumim – pentru simplul fapt că ne sunt părinți. Nu uita nici de bunicii tăi – ei sunt ca o călătorie în timp de care te bucuri prin prezența lor. Ascultă-i și apreciază-i: nu știi cât timp îi vei avea alături.

2. Sentimentele tale reale

„Sunt bine” e o expresie pe care nu ar trebui să o folosești pentru a scăpa de întrebările oamenilor. Oamenii în care ai încredere și care țin la tine ar trebui să știe ceea ce simți cu adevărat. Nu te gândi că, dacă cei din jur par să fie fericiți, și tu ai obligația de a te simți la fel. Felul în care te simți e foarte important, pentru că influențează modul în care gestionezi fiecare zi - și nu ar trebui să îl ascunzi.

3. Timpul tău liber

Timpul este extrem de prețios – dacă ai în viața ta oameni sau activități care consideri că nu merită timpul tău, încetează să-l mai oferi lor. Poate părea banal, dar acele minute, ore și zile nu pot fi schimbate cu altele, așa că trebuie canalizate către lucruri care contează cu adevărat. Odată ce au trecut, sunt pierdute pentru totdeauna. Dacă pierzi timpul cu lucruri neimportante, vei ajunge să trăiești cu regret.

4. Modul în care o persoană specială te face să te simți

Oamenii au capacitatea de a ne face să ne simțim extraordinar. Așa că, atunci când cineva face asta, spune-i. Efectul acestei afirmații asupra ta și asupra celuilalt te va surprinde. Îi va crește stima de sine, îl va face să vrea să repete experiența, iar tu te vei simți minunat pentru că ți-ai exprimat sentimentele adevărate.

5. Talentele și pasiunile tale

După cum spune Robert de Niro în „A Bronx Tale”, „cel mai trist lucru în viață e talentul risipit”, și e o zicală după care toți ar trebui să ne trăim viața. Talentele și abilitățile noastre reprezintă lucrurile speciale ale personalității, pe care le neglijăm prea des – de obicei pentru că nu ne câștigăm traiul din asta, și, cumva, le scade valoarea în ochii noștri. Poate că talentul tău nu îți umble buzunarele cu bani, dar îți umple sufletul de bucurie. Și dacă devine un hobby cu ajutorul căruia poți câștiga niște bani în plus?

6. Apusul și răsăritul de soare

Ne bazăm pe soare că va răsări și va apune în fiecare zi. Pentru unii, asta înseamnă razele care își fac simțită prezența printre draperii, trezindu-i de dimineață. Soarele își face treaba, fără să ceară nimic în schimb. Privind la un răsărit sau un apus de soare (privit cu adevărat, cu atenție), vei înțelege că acesta este unul dintre miracolele de care ne putem bucura zilnic, și pe care nu îl apeciem aproape niciodată. Sunt mulți oameni care și-ar dori să vadă așa ceva, și poate nu au această posibilitate. Tu îl ai la îndemână, de două ori pe zi. De ce să nu îi acorzi mai multă atenție din când în când?

A arăta apreciere nu înseamnă doar să mulțumești pentru ce ai – înseamnă să te bucuri de minunile pe care ți le oferă viața și pe care, adesea, le ignori. Apreciază tot ce ai, pentru că mulți și-ar dori să trăiască ceea ce trăiești tu.

Foto: pexels.com

1 /
    echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare echilibru personal, psihologie, fericire, echilibru, bunăstare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
Trucuri pentru a face purtatul ochelarilor mai confortabil