Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

8 obiceiuri care te împiedică să ai o relație

A fi singur are avantajele sale, însă apare un moment în viață când oscilezi între starea de liniște și plăcere pentru că ești singur, și starea de dorință de a nu mai fi singur.

E minunat când te bucuri de prezența propriei persoane, dar, în același timp, este groaznic când ești singur și nesigur. Și ai senzația adesea că, oricât te-ai strădui, tot nu îți găsești sufletul pereche.

Însă există câteva greșeli în obiceiurile zilnice pe care le poți face, care te țin departe de o relație serioasă:

1. Îți ridici fostul pe un piedestal.

Nu a fost așa grozav fostul tău – garantat. Nu contează cât de minunat l-ai creat în imaginea din capul tău, nu a fost chiar așa grozav.

Odată ce o relație s-a încheiat, e simplu să idealizezi și să îți urci fostul pe un piedestal care, poate, nu i se cuvine. Dar asta te va opri din a-i oferi altcuiva o șansă.

Acceptă faptul că a existat un motiv întemeiat pentru care v-ați despărțit, și nu ieși cu nimeni la întâlnire până nu vei fi înțeles acest lucru.

Nimic bun nu ți se va întâmpla dacă orice tip pe care îl întâlnești este comparat cu versiunea fantastică a fostului, creată de tine, în mintea ta.

2. Încă mai ții legătura cu fostul.

Acea idee de a rămâne prieteni odată ce s-a încheiat relația este total deplasată și ciudată. Sigur că puteți păstra o relație decentă și amicală, dar cât de des vă puteți vedea? Ce puteți face, față de perioada când erați împreună?

Nu e doar ciudat, dar e o cale sigură ca altcineva să dea înapoi dacă se gândește să iasă cu tine la întâlnire.

3. Te lași prea greu.

Uneori, ajungi să te lași foarte greu și o faci pe inabordabila din frica de a fi respinsă. Nu îți exprimi sentimentele până când nu ești 150% sigură că ți se răspunde la ele. Dar bineînțeles că ajungi să fii respinsă din cauza acestei răceli.

Nu trebuie să-ți fie frică să îți exprimi sentimentele, chiar și când nu ți se răspunde la ele. Ai mulțumirea că ai fost sinceră – și sigur nu te va omorî faptul că ai spus ceea ce simți. Iar dacă el nu simte la fel...mergi mai departe, nu este nicio tragedie.

4. Dai pe cineva la o parte doar pentru că nu îndeplinește toate criteriile tale.

Ai cunoscut un tip cu care ai petrecut ore întregi stând de vorbă, râzând și rezonând într-un fel absolut uimitor. Dar e mic de înălțime...și tu nu ieși cu tipi scunzi! Sau are barbă, și tu nu suporți tipii cu barbă!

Sigur că e bine să ai standarde și să alegi numai ceea ce îți convine – dar nu trebuie să dai la o parte cineva absolut potrivit pentru tine doar pentru că nu îndeplinește un criteriu arbitrar pe care ți l-ai stabilit în trecut. Nu vei întâlni niciodată pe cineva care să aibă TOATE criteriile bifate. Concentrează-te să găsești pe cineva care te face să te simți bine.

5. Iei fiecare dificultate drept sfârșitul drumului.

Doar pentru că v-ați certat sau v-ați contrazis într-o zi, nu înseamnă că s-a încheiat toată povestea.

Nu da pe cineva la o parte imediat cum ceva nu a mers bine, pentru că lucrurile chiar vor merge prost la un moment dat, indiferent cu cine ai fi. Sunteți oameni amândoi, iar omul este supus greșelii.

Dacă închei povestea de fiecare dată când o discuție apare, vei rămâne singură pentru tot restul vieții.

În plus, unul dintre lucrurile frumoase în iubire este că poți greși, știind în același timp că poți repara greașala, iar omul de lângă tine tot te va iubi.

6. Te plângi întruna că ești singură.

Chiar dacă te plângi doar prietenelor tale, mamei sau ție însăți când mergi la culcare, îți investești toată energia în acest lucru. Iar această energie negativă este o cale sigură către a o implementa în interiorul tău, devenind parte din tine. Astfel că, atunci când vei ieși la întâlnire, toate acele gânduri negative vor trece prin tine, fiind evident faptul că ești nefericită.

Deci, în loc să te plângi, transformă-ți punctul de vedere. Fă-ți timp să te bucuri de tine, rămânând deschisă la a cunoaște oameni noi.

7. Îți întrebi prietenele înaintea fiecărui mesaj pe care vrei să i-l trimiți.

Dacă fiecare mesaj pe care vrei să i-l trimiți ajunge să fie citit și analizat de cel puțin o prietenă înainte de a ajunge la destinatar, e cazul să renunți la acest obicei. Îți negi încrederea în propriul instinct, și chiar personalitatea. După o vreme, vei ajunge să nu mai poți scrie nimic fără să le ceri opinia prietenelor.

Dacă nu ești sinceră cu acea persoană, vei ajunge să intri în acea relație cu o mască – și nu îți vei putea suna prietenele ca să-ți indice ce să spui atunci când ești față în față cu el.

8. Presupui că nu va merge, înainte ca măcar să înceapă.

Pentru că nimic nu a mers înainte, presupui că nimic nu va merge nici acum.

Pentru a te proteja, îți menții garda sus și ești atentă la fiecare posibilă bilă neagră. Dar cu această atitudine, nu faci altceva decât să te ții departe de potențiale relații. Încearcă ceva diferit de data aceasta și implică-te.

Și e foarte posibil ca, schimbând atitudinea, să funcționeze și să întâlnești pe cineva cu care chiar vei rămâne împreună pentru mult timp, într-o relație frumoasă și armonioasă.

Foto: pexels.com

1 /
    relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie relații, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, flirt, social, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…