Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 lucruri despre care oamenii mint la prima întâlnire

E un lucru firesc și frecvent întâlnit să minți din când în când, mai ales când vine vorba de prima întâlnire.

Sigur că nu este normal să îți creezi o nouă identitate și o imagine alterată. Însă fiecare dintre noi folosește o mică minciună nevinovată pentru a crea o perspectivă frumoasă asupra noastră.

Se întâmplă des să reduci din numărul partenerilor pe care i-ai avut, sau să spui că ai câștiga mai mult decât o faci, de fapt.

Intenția din spatele acestor minciuni e cât se poate de evidentă: vrem ca persoana cu care am ieșit la întâlnire să ne vadă într-o lumină bună, așa că ajungem să spunem o mică minciună albă, nevinovată, pentru a arăta mai bine decât suntem, de fapt.

Dr. Helen Fisher, expert în relații de cuplu și sociale, afirmă că aceste minciuni sunt total inutile, și nu sunt decisive în ceea ce privește rezultatul final – dacă persoana respectivă te va plăcea sau nu.

Ea explică faptul că persoanele care spun astfel de minciuni au chiar șanse mai mici să aibă parte de o a doua întâlnire, să găsească pe altcineva cu care să iasă la întâlnire, sau chiar să facă sex.

Așa că aceste minciuni chiar nu ajută deloc, dimpotrivă.

Un studiu realizat recent de website-ul Match’s Singles din America arată că majoritatea persoanelor singure (57%) nu se sinchisesc să mintă la întâlnire, în vreme ce două treimi din acest procentaj consideră că a minți este total inacceptabil.

Dar pentru celelalte 43 de procente, istoricul sexual este lucrul despre care mint cel mai des.  

24% dintre bărbați și femei au mințit cu privire la numărul de parteneri sexuali pe care i-au avut. Dar, în vreme ce femeile tind să scadă numărul, bărbații îl vor crește, dar și îl vor scădea (în funcție de situație).

Dar despre ce alte lucruri mint oamenii la întâlnire? Iată-le pe cele mai comune:

1. Istoricul sexual (19,2%)

2. Numărul de persoane cu care au ieșit la întâlnire (17,6%)

3. Venit (11,8%)

4. Locuință (9,9%)

5. Vârstă (8,3%)

6. Interese/hobby-uri (8,1%)

7. Locul de muncă (6,2%)

8. A avea copii (2,6%)

9. A fi divorțat (2,1%)

Sigur că acestea sunt subiecte sensibile, care nu vrei să strice o primă întâlnire. Însă, dacă simți că nu îți fac cinste, e mai bine să eviți să le discuți, sau să îți asumi trecutul cu sinceritate. Persoana cu care ai ieșit la întâlnire trebuie să te placă și să te accepte așa cum ești, cu defecte, calități, dar și trecut.

Însă cele mai grave minciuni sunt cele legate de copii și căsătoriile anterioare, despre care nu ar trebui să minți niciodată – atunci când iese la iveală adevărul, tot ce ai construit cu acea persoană se poate nărui.

Și, chiar dacă nu ai mințit la ultima întâlnire, ține minte că e posibil să o fi făcut în trecut.

Trebuie să ai în vedere că persoana respectivă te va plăcea, poate chiar mai mult dacă vei spune adevărul – așa că minciuna nu este deloc o idee bună, pentru a crea o imagine pozitivă în fața celuilalt. Adevărul se află întotdeauna, și riști să te faci chiar de râs dacă minciuna nu are nicio legătură cu realitate. Cel mai sănătos este să îți asumi cine ești, indiferent de rezultatul final al întâlnirii.

Foto: shutterstock.com

1 /
    întâlniri, relații, sex, flirt, cuplu, bărbați, femei, studiu, sondaje, social întâlniri, relații, sex, flirt, cuplu, bărbați, femei, studiu, sondaje, social întâlniri, relații, sex, flirt, cuplu, bărbați, femei, studiu, sondaje, social

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…