Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 secrete pe care trebuie să le păstrăm în această viață

Sunt unele lucruri din viața noastră despre care cei din jur nu trebuie și nu au nevoie să știe. În plus, acestea fac parte din regula de etichetă, în care trebuie să păstrăm discreția privind anumite aspecte ale vieții noastre.

Nouă dintre acestea sunt cele mai importante:

1. Vârsta

Vârsta este doar un număr – starea de spirit și tinerețea mintală și emoțională sunt cele cu adevărat importante. Din acest motiv, oamenii din jur nu au de ce să cunoască vârsta, mai ales a unei femei. Nu aduce niciun beneficiu, niciunei părți, deci este o informație inutilă pentru ceilalți.  

2. Averea

Banii sunt întotdeauna un subiect tabu, iar oamenii din jur nu au de ce să ne cunoască averea, sursele de venit, salariul lunar, ratele la bancă, prețul casei sau mașinii noastre, ș.a.m.d. Fiecare om în parte este responsabil de veniturile sale și are dreptul să și le gestioneze oricum dorește, independent de cei din jur. Orice persoană care pune întrebări legate de acest aspect comite o impolitețe și nu are de ce să primească un răspuns.

3. Religia

Despre religie și credință nu există motiv să vorbim – acestea doar se practică sau nu. Discuțiile despre religie nasc întotdeauna controverse și opinii contradictorii, așa că nu avem de ce să dezvăluim detalii cu privire la spiritualitatea noastră.

4. Problemele medicale

Sănătatea noastră ne privește doar pe noi și atât. Cei din jur nu trebuie să ne cunoască problemele medicale – unii ne vor condamna, altora le va fi milă. Niciuna dintre cele două situații nu este de dorit.

5. Problemele în familie

După dictonul de a nu ne spăla rufele în public, problemele în familie trebuie să rămână în familie și atât. Fie că e vorba de conflicte, decese, probleme de sănătate, cu banii, etc., nimeni nu ne poate ajuta în afara familiei și nu vom face altceva decât să le oferim un prilej de bârfă celor din jur.

6. Aventurile amoroase

Intimitatea noastră ne privește pe noi și atât. Este dreptul nostru de a alege cum ne trăim viața amoroasă și nimeni nu are dreptul să știe. Și nimeni nu are de ce să știe.

7. Darurile

Cadourile stârnesc adesea invidie sau diverse alte controverse în jurul lor. De aceea nu e bine să facem paradă de ele. Cel mai bine este să ne bucurăm în taină de ceea ce am primit, ca să nu ne trezim cu o avalanșă de întrebări de tipul: „De la cine l-ai primit?”, „Cu ce ocazie?”, „De când sunteți atât de apropiați ca să-ți ofere așa ceva?”, „Oare cât a costat?”, etc.

8. Onoarea

Onoarea se vede din fapte, nu vorbe, iar lauda de sine nu miroase a bine. Nu trebuie să spunem nimănui că suntem oameni de onoare – acest lucru se va vedea în comportamentul nostru.

9. Dizgrația

Despre dizgrație nu avem niciun motiv să vorbim – nu ne face cinste, ne strică imaginea în public, nu ne îmbunătățește situația. Trebuie pur și simplu să ne rezolvăm problema pe cont propriu, iar în fața lumii să păstrăm capul sus și chipul curat.

Discreția este o trăsătură de caracter foarte rar întâlnită în ziua de azi, mai ales într-o eră în care tot ce se întâmplă ajunge, voit sau nu, în social media. A păstra pentru noi anumite secrete și detalii din viață ne conservă intimitatea, ne oferă liniște și impune respect celor din jur.

Foto: shutterstock.com

1 /
    secrete, discreție, lifestyle, intimitate, bârfă, etichetă, bune maniere secrete, discreție, lifestyle, intimitate, bârfă, etichetă, bune maniere secrete, discreție, lifestyle, intimitate, bârfă, etichetă, bune maniere secrete, discreție, lifestyle, intimitate, bârfă, etichetă, bune maniere

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…