Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Apariție extrem de rară în Delta Dunării – păsări flamingo!

Un eveniment deosebit a avut loc recent în zona Deltei Dunării: patru păsări flamingo au fost zărite și fotografiate pe 20 august, în cadrul unei expediţii organizate de Societatea Ornitologică Română (SOR).

Păsările flamingo sunt o apariție extrem de rară pentru țara noastră, însă patru dintre ele au fost observate și – din fericire! – fotografiate în timpul uneia dintre ieşirile pe teren din cadrul Expediţiei Naţionale a Societăţii Ornitologice Române, după cum arată chiar comunicatul emis de SOR.

Specia este răspândită în Europa, Africa și Asia, iar în Europa pot fi găsite preponderent în bazinul Mării Mediterane.

În România, păsările flamingo apar extrem de rar, mai ales pe coastele Mării Negre sau în Delta Dunării, respectiv sistemul lagunar, însă nu există o populație cuibăitoare.

Acestor păsări le plac habitatele cu multă apă de adâncime redusă, unde își caută hrana în mâl, cu ajutorul ciocului. Ele se hrănesc mai ales cu nevertebrate, pe care le culeg cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor.

Corpul lor este lung de 120-145 cm, iar iar anvergura aripilor este de 140-165 cm, având o greutate între două și patru kilograme. Le poți ține fără probleme cu o singură mână!

SOR organizează de când s-a înființat, în 1990, tabere ornitologice şi expediţii în Delta Dunării. Anul acesta, acţiunea are loc în perioada 12-24 august, în două locaţii, la Maliuc şi la Vadu.

Foto: Florin Stavarache

1 /
    Delta Dunării, păsări flamingo, inedit, natură, călătorii Delta Dunării, păsări flamingo, inedit, natură, călătorii Delta Dunării, păsări flamingo, inedit, natură, călătorii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…