Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Azi e Ziua Mondială a Fotografiei! 177 de ani de la prima fotografie!

Iubim să facem fotografii de tot soiul – de grup, selfie-uri, cu peisaje, cu animale, cu cei dragi, chiar și cu mâncare! Echivalentul a mai mult de 1000 de cuvinte, fotografiile au reprezentat, de la apariția lor, cel mai simplu și convenabil mod de a imortaliza amintirile pentru totdeauna.

Ziua Mondială a Fotografiei este sărbătorită în fiecare an pe 19 august, pentru a celebra pasiunea fotografilor din întreaga lume. Scopul lui era să inspire fotografii din întreaga lume să împartă cu lumea propria lor viziune asupra ei. 

Francezii Louis Daguerre și Joseph  Nicephore Niepce au inventat primul proces de fotografie prin dagherotipie în 1837. Pe 19 august 1839, Guvernul francez a achiziționat patentul de la Academia Franceză de Științe și a denumit invenția drept una gratuită pentru întreaga lume. Ziua Mondială a Fotografiei a fost proclamată pe 19 august datorită faptului că ambele evenimente importante pentru istoria imaginii fotografice au avut loc în această zi.

Dagherotipul, însă, nu a realizat prima imagine fotografică. Joseph Nicephore Niepce a realizat prima fotografie în 1826 folosind heliografia, iar imaginea este cunoscută sub numele de „Priveliște de la fereastră la Le Gras”. 

Ziua Mondială a Fotografiei a fost lansată inițial ca un proiect în 2010, de către fondatorul său, Korske Ara. Prima galerie foto online a avut parte de o primire călduroasă cu aproape 270 de fotografi împărțind fotografiile lor cu întreaga lume, oameni din peste 100 de țări vizitând pagina web. De atunci, numărul vizitatorilor crește, făcând din Ziua Mondială a Fotografiei un real succes. 

Conform fondatoarei Korske Ara, „eforturile noastre de a celebra fotografia ajung la milioane de oameni din întreaga lume și mii de fotografi sunt implicați în evenimente independente ale comunității, competiții și promoții.” 

La mulți ani tuturor fotografilor și muncii lor! 

Foto: freeimages.com, greg.org 

1 /
    Ziua Mondială a Fotografiei, fotografi, fotografie, imagini Ziua Mondială a Fotografiei, fotografi, fotografie, imagini

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…