Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce ar trebui neapărat să faci de 1 Decembrie

1 Decembrie, sau Ziua Națională a României, are o semnificație diferită pentru fiecare dintre noi. Însă ceea ce ne unește pe toți este faptul că suntem... români.

Pentru unii, 1 Decembrie înseamnă o zi liberă, un prilej bun pentru o escapadă la munte sau un grătar, pentru alții e momentul să scoată tricolorul din dulap și să se bată cu pumnul în piept că sunt patrioți, în vreme ce, pentru alții, e o zi ca oricare alta, pentru că își cinstesc țara mereu.

Însă, indiferent ce am decide să facem în această zi, există câteva lucruri pe care ar trebui să le facem neapărat:

  • Să fim recunoscători strămoșilor.

Dacă nu ar fi existat conștiința națională comună, care a unit sufletele românilor acum aproape 100 de ani, și care i-a făcut să se unească pentru un scop comun, noi nu am mai fi avut ocazia, astăzi, de a juca Hora Unirii, și de a ne mândri că „Noi suntem români”. Cel mai probabil am fi fost scindați în continuare, visând la o unire care nu ar fi avut loc. 

  • Să fim recunoscători pentru libertate. 

Sunt oameni cărora le este teamă să spună ce naționalitate au, care sunt asupriți pentru simpla lor origine și care trebuie să se ascundă mereu. Și apoi suntem noi, românii, care avem dreptul să ne exprimăm mândria oricând ne poftește sufletul.

  • Să conștientizăm ce comoară avem.

De acord, România nu stă bine la multe capitole. Dar nicio țară nu e perfectă, iar evoluția se realizează atunci când locuitorii săi o iubesc, nu când o condamnă. Biată țară! Tu nu ai nicio vină...

  • Să ne prețuim valorile mai mult ca oricând.

De la sport, artă, științe, medicină, la domenii pe care nici nu ți le poți imagina, România a oferit mereu istoriei oameni valoroși. Astăzi, mai mult ca oricând, ar trebui să îi prețuim și să îi susținem pe cei care încă se mai află printre noi.

 

  • Să ne gândim la tot ce înseamnă România pentru noi.

În tot restul anului, suntem nemulțumiți de țara în care trăim; însă, atunci când plecăm departe, ne dăm seama cât de dor ne este de casă. Astăzi e un prilej extraordinar să ne gândim la ce înseamnă România pentru noi, ce anume ne face sufletul să vibreze; și poate ar fi un exercițiu bun să ne întrebăm cum ne-am simți dacă nu ne-am mai putea întoarce niciodată în propria țară și dacă n-am mai putea vorbi în limba noastră...

  • Să ne gândim ce am putea face pentru a fi români mai buni.

Oricât ne-am condamna țara, ar fi bine să conștientizăm că nici noi nu suntem perfecți. Azi e o zi bună pentru a ne gândi ce am putea face noi, ca indivizi, pentru a face România să evolueze de la o zi la alta, în așa fel încât, într-un final, să fie așa cum ne-am dori. 

  • Să ne iubim țara, dar nu doar azi.

Haideți să nu fim doar astăzi mândri că suntem români. Haideți să fim buni patrioți și frați și în ziua de 2 decembrie. Haideți să dăm mână cu mână în fiecare zi din an. Doar așa putem evolua, putem crește și putem avea o țară înfloritoare. 

Abia după ce am făcut toate aceste lucruri, care nici măcar nu necesită mult timp, ne putem relaxa, și putem savura un mic, un cârnat și o fasole, pe acordurile Horei Unirii. E timpul să conștientizăm faptul că a fi român e lucru mare, e un privilegiu și o bucurie, dar, în același timp...o mare responsabilitate. Deșteaptă-te, române! 

Foto: metropotam.ro, istoria.md, evenimente-constanta.ro, rsm.global, descoperă.ro, evz.ro, edusoft.ro, pluttonia.blogspot.com, 19trandafiri.wordpress.com

1 /
    1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătoare, români, România, patrioți, steag, drapel, Imnul României

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…