Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cel mai înverșunat rival al lui Hillary Clinton la prezidențiale – Donald Trump și culisele din spatele Imperiului

Un imperiu pe care nu-l poți măsura cu ochii, o avere colosală și o notorietate imposibil de dărâmat – acestea ar fi atributele omului de afaceri care a decis să schimbe total traiectoria clasei politice americane, înscriindu-se pe lista scurtă a candidaților la președinția Statelor Unite ale Americii. Istoricul său de magnat indestructibil îl face să fie pe deplin încrezător în succesul său, fiind cel mai mare rival al lui Hillary Clinton în cursa pentru prezidențiale.

Deși numele lui strălucește vizibil din avion pe toate clădirile care îi aparțin, Trump nu a apărut nici pe departe în lumea afacerilor ca o cometă și nici nu s-a menținut pe linia de plutire întotdeauna.

Având un suport financiar substanțial din partea tatălui său, el a reușit la jumătatea anilor '70 să aducă în Manhattan compania imobiliară a acestuia și să transforme hotelul Commondore în luxosul Grand Hyatt New York. Prin conexiunile politice de care dispunea încă de pe atunci, a fost scutit de milioane de dolari pentru anumite taxe, iar procesul pe care l-a avut cu Ministerul Justiției Americane, în care era acuzat de discriminare, a fost ulterior închis.

Muză pentru trupa Queen

În 1980 a pus bazele Trump Organization, iar următoarea decadă a petrecut-o cumpărând clădiri, terenuri de golf, cazino-uri și alte complexe recreaționale. A urmat achiziționarea unei companii aeriene, a imensei proprietăți Mar-a-Lago din Palm Beach și a unui yacht ale cărui dimensiuni au servit drept inspirație pentru un cântec al formației Queen. Își propusese să construiască cea mai înaltă clădire din lume, devenind însă un mare magnat al Atlantic City, unde a inaugurat Trump Taj Mahal, cel mai scump cazino construit vreodată.

Căderea Constantinopolului financiar

Declinul imperiului a venit odată cu începutul anilor '90, Trump Organization aflându-se la acea vreme cu o situație a datoriilor de 5 miliarde de dolari. După ce a pierdut hotelul Plaza, yachtul și compania aeriană, iar cazino-urile ajunseseră în faliment, a reușit să încheie acorduri cu băncile pentru a-i reduce datoria la un miliard de dolari și a-i suprima aproape toate ipotecile. După cum relatează Bloomberg Businessweek, ce l-a salvat a fost faptul că, pentru bănci, Trump valora mai mult deasupra liniei de plutire decât dedesubtul ei.

Pasărea Phoenix, o nouă ascendență

Renașterea din cenușă s-a realizat în 1995, prin impulsul financiar primit de la Comisia de Acțiuni și Burse, prin intermediul căreia a vândut 10 milioane de acțiuni cu 14 dolari bucata, urmând în 1996 să vândă 13.25 de milioane de acțiuni cu 32.50 $ fiecare. Stabilitatea recâștigată în compania lui Trump nu ar fi fost posibilă fără încrederea a milioane de oameni din întreaga lume, care și-au pus speranțele într-un succes comun investind în organizația sa.

Noi cuceriri în imperiu

La începutul anilor 2000, a decis să își lărgească sectorul de activitate, inaugurând Universitatea Trump, neacreditată, al cărei nume a fost ulterior schimbat în Trump Entrepreneur Initiative. Au urmat compania de multilevel-marketing ACN, o linie de îmbrăcăminte și accesorii, mobilier, parfumuri, băuturi alcoolice, ceaiuri și cărți, toate purtând semnătura și numele său.

Cine au fost femeile din viața lui?

Nicio femeie din viața lui nu a egalat-o pe Lady Di!

După cum era de așteptat, viața lui amoroasă a fost la fel de tumultoasă ca viața profesională. A avut numeroase legături cu femei faimoase, printre care două căsnicii eșuate și o aventură cu o vedetă Playboy.

Prima lui soție a fost Ivana Zelníčková, fost model internațional, din Republica Cehă, cu care are trei copii: Donald Jr, Ivanka și Eric.

Următoarea pe listă ar fi fost Carla Bruni, care, la rândul său, a avut legături cu numeroși bărbați faimoși, printre care Mick Jagger, Eric Clapton și Kevin Costner, înainte de a se căsători cu fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy.

În aceeași perioadă, au circulat zvonuri că una dintre femeile lui Donald Trump ar fi fost Anna Nicole Smith, care s-a stins din viață în 2007. “Iepurașul” Playboy ar fi avut o aventură de scurtă durată cu omul de afaceri, pe care niciunul dintre ei nu a confirmat-o vreodată.

La un an după ce s-a despărțit de Ivana, Trump a luat-o de soție pe actrița Maria Maples, cu care are un copil, Tiffany. A divorțat de ea în 1999.

Ultima soție a omului de afaceri este Melania Knauss, mai tânără decât el cu 28 de ani, care i-a dăruit cel de-al cincilea copil. Melania este fost model și designer de bijuterii, iar cei doi s-au căsătorit în 2005.

Aparent, nicio femeie din viața lui nu a putut să o întreacă pe Lady Diana. Deși nu a existat niciodată o legătură între ei, Trump dorea să o ia de soție. Seliana Scott, prezentatoare TV din Marea Britanie, a dezvăluit că omul de afaceri îi trimitea zilnic buchete de flori în valoare de sute de lire, după ce aceasta a divorțat de Prințul Charles în 1996. După ce Lady Di a decedat în tragicul accident de la Paris din 1997, Trump a mărturisit că regretul vieții sale este faptul că nu a avut o poveste cu Prințesa Diana.

Anul trecut, și-a făcut debutul pe scena politică prezentându-se drept cel mai puternic, abil și influent om de afaceri care a purtat vreodată costum.

Dacă breșele din activitatea sa profesională îi vor afecta imaginea de viitor președinte, dacă  un Trump “imperfect” este mai puțin plăcut decât versiunea sa de semi-zeu care poate crea totul din nimic, iar dacă  publicul va putea accepta această "nouă" înfățișare a sa, vom putea afla doar la rezultatele alegerilor de peste ocean de anul acesta, unde Hillary Clinton îi face concurență serioasă.

Foto: shutterstock.com, express.co.uk, people.com, heavy.com, nypost.com, express.co.uk, zimbio.com

1 /
    hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni hillary clinton, donald trump, prezidentiale, competitie, sua, afaceri, succes, business, relatii, celebritati, lady diana, carla bruni

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…