Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cine sunt femeile muze pentru cele mai frumoase cântece de dragoste din toate timpurile

Se știe că mulți dintre marii artiști au avut drept muză o femeie pe care au iubit-o într-un mod deosebit, și prin care au creat numeroase opere de artă. Nici muzica nu face excepție, multe dintre cântecele de dragoste nemuritoare având drept sursă de inspirație iubirea dintre creator și iubita lui.

Acestea sunt femeile frumoase, care i-au cucerit și inspirat pe artiștii faimoși să compună cele mai frumoase cântece de iubire:

  • Brigitte Bardot

Brigitte este sursa de inspirație pentru faimosul cântec al lui Serge Gainsbourg, “Je t’aime...moi non plus”. Ea s-a îndrăgostit de Serge încă din timpul căsătoriei cu Gunther Sachs. “Pe Serge şi Brigitte îi vedeam adesea la mine-n bucătărie, fiindcă ea nu voia să iasă la restaurant. Ea râdea mult cu el, iar el adora să fie cu o femeie aşa frumoasă”, a povestit un prieten al celor doi, patron al unui club din Paris.

Atunci când iubirea lor a început să înflorească, cariera lui Brigitte intrase în declin. Hitul “Je t’aime...moi non plus” ar fi putut să își revitalizeze imaginea. Însă Brigitte s-a temut de reacția publicului, piesa conținând oftaturile ei erotice, și l-a rugat pe Serge să nu lanseze cântecul, ea fiind măritată în continuare cu Sachs. Gainsbourg a lansat melodia mai târziu, reînregistrată în duet cu marea lui iubire de după, Jane Birkin.

  • Rosanna Arquette

Se pare că faimosul cântec al trupei Toto, “Rosanna”, este despre ea, cântec care s-a născut atunci când pianistul trupei a avut o relație de iubire cu actrița. Ceilalți membri ai trupei s-au încăpățânat să susțină că e vorba doar de o coincidență de nume și că piesa nu are nicio legătură cu Arquette. Totuși, Peter Gabriel a recunoscut că melodia “In Your Eyes” a fost compusă drept odă iubirii dintre ei din perioada anilor ’80.

  • Pattie Boyd

Pattie este Layla din viața reală, protagonista celebrului cântec al lui Eric Clapton, „Layla”. Și aceasta nu este singura melodie pentru care a fost muză.

Pattie Boyd era actriță și model la începutul anilor ’60 – așa l-a cunoscut pe George Harrison de la Beatles în 1964, pe platoul de filmare. Doi ani mai târziu, cei doi se căsătoreau, din iubirea lor născându-se celebrele piese Beatles “I need you” și “For you Blue”.

În același timp, Eric Clapton s-a îndrăgostit de Pattie, dedicând albumul Derek and the Dominos compus de el în 1970, acestei iubiri interzise. Albumul s-a intitulat “Layla and other assorted love songs”.

Pattie și George Harrison au divorțat în 1977, din cauza aventurii pe care Pattie o avusese și cu rockerul Ronnie Wood de la Rolling Stones. Totuși, cel care ar fi așteptat-o cel mai mult în numele iubirii a fost Eric Clapton, care a luat-o de soție în 1979. Însă și acest mariaj s-a încheiat cu un divorț în 1988.

  • Diane Davison

Dacă v-ați întrebat cine este faimoasa “Lady in Red” din melodia lui Chris de Burgh, aflați că este chiar frumoasa Diane Davison. În acest cântec, Chris povestește prima lui întâlnire cu ea. Ulterior, Diane i-a devenit soție. 

  • Christie Brinkley

Povestea din spatele melodiei lui Billy Joel, “Uptown Girl”, este mai complicată decât pare. Christie Brinkley este frumoasa care apare în clip, dar care a și inspirat piesa. Totuși, se pare că Billy a început să compună cântecul gândindu-se la iubita lui de la vremea respectivă, Elle MacPherson. Însă piesa a fost finalizată după despărțirea dintre cei doi, când Billy s-a îndrăgostit de Christie. 

  • Carrie Fisher

Cântecul lui Paul Simon, “50 ways to leave your lover”, este inspirat chiar din viața lui și idila cu Carrie Fisher, faimoasa Prințesă Leia din seria Star Wars. Pentru ea și-a părăsit Paul soția. Cei doi s-au căsătorit în 1983, însă, din păcate, mariajul lor a durat doar un an. 

  • Marsha Hunt

Nemuritorul hit Rolling Stones, “Brown Sugar”, o are drept inspirație pe cântăreața și modelul Marsha Hunt. Deși relația dintre ea și Mick Jagger a durat mai puțin de un an, în urma legăturii a rezultat primul copil al rockerului, băiețelul Karis. 

Foto: wallpapercave.com, rosannaarquette.com, truthaboutthebeatlesgirls.tumblr.com,

usmagazine.com, mirror.co.uk, marshahunt.tumblr.com, wallpaperswide.com

1 /
    artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip artiști, muze, cântăreți, femei, femei frumoase, povești de iubire, monden, vip

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…