Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: Picanterii de la Casa Albă. Trăsnăi și bârfe despre viețile președinților americani

Statele Unite ale Americii se află în plină campanie prezidențială. Disputa dintre Hillary Clinton și Donald Trump iscă o mulțime de controverse de fiecare dată, iar rezultatele nu pot fi preconizate nici până în ziua de astăzi.

Până acum, Statele Unite au cumulat 44 de președinți. Și, pentru că sunt oameni, și ei au fost supuși gafelor și scandalurilor, iar mulți dintre ei au avut diverse obiceiuri ciudate.

Cartea lui Cormac O’ Brien, “Vieţile secrete ale preşedinţilor americani”, relatează câteva detalii picante din vieţile intime ale preşedinţilor americani. Iată cele mai faimoase dintre ele:

1. George Washington

Se pare că primul președinte american a purtat de-a lungul vieţii sale mai multe proteze dentare, una fiind făcută dintr-un os de hipopotam. Avea un salariu lunar de 25.000 de dolari (1 milion de dolari de astăzi), așa că își permitea să își îmbrace toți caii în veșminte din piele de leopard. Îi plăcea să trăiască la fermă, în pace şi linişte, și era servit de o armată de sclavi. 

2. John Adams

Obișnuia să bea în fiecare dimineaţă o “guşă” de cidru tare şi să citească filosofie politică. Era destul de irascibil; mulţi îl porecleau “rotunjimea sa” după ce în perioada mandatului de vicepreşedinte, Adams propunea apelative pompoase pentru președintele Washington. Cât timp a fost președinte, soţia lui, Abigail, întindea rufele la uscat în Camera de Est a Casei Albe. 

3. Thomas Jefferson

Obișnuia să întâmpine ambasadorii europeni îmbrăcat în pijama şi încălţat în papuci. Era devotat soţiei sale Martha, și cu toate acestea, a avut idile cu Betsey Walker, soţia unui prieten apropiat, Maria Cosway, soţia portretistului Richard Cosway şi Sally Hemings, una dintre sclavele sale.

A scris o proprie evanghelie, descoperită după moartea sa, din care a eliminat pasajele supranaturale, umanizându-l pe Iisus. Îi plăceau arhitectura, gătitul şi arheologia și obișnuia să studieze schelete de mamuţi. Odată, aflat în călătorie cu John Adams, a furat un cuţit de la locul de naştere al lui Shakespeare.

4. James Madison

A fost cel mai scund preşedinte american din istorie, cu înălţimea de 1,63 m, dar şi cel mai bolnăvicios. În timpul mandatului său, britanicii au debarcat pe coasta estică a Americii în 1814, au ocupat şi incendiat Washington D.C., dar un uragan i-a alungat, stingând incendiul. Tot ce a putut salva Madison din Casa Albă a fost argintăria, câteva documente de stat şi portretul primului preşedine american, George Washington.

5. James Monroe

În urma unei dispute aprinse, în care și-au adresat o mulțime de insulte, președintele Monroe l-a fugărit pe Ministrul de Finanţe afară din Casa Albă cu o pereche de cleşti de foc luată de pe şemineu. A fost ultimul preşedinte american care a mai purtat perucă. 

6. John Quincy Adams

Îi plăcea să se scalde gol în râul Potomac (și asta pentru că în cada din baie ţinea un aligator primit cadou de la un ofiţer francez) şi făcea băi reci cu gheaţă. Parcurgea kilometri întregi călare și era dependent de billiard.

7. Andrew Jackson

A luptat în 100 de dueluri cu pistoale, iar în urma unuia i-a rămas un glonţ în piept pentru tot restul vieţii. Îi plăceau jocurile de noroc şi beţiile. Avea un papagal pe care l-a învăţat să repete jurăminte și se spune că, la înmormântarea lui, papagalul a blestemat.

8. Martin van Buren

Avea mobilier de lux şi colecţiona linguri din aur. La adunările din senat venea echipat cu o pereche de pistoale pe care să le folosească în cazul în care atmosfera se aprindea. A fost primul preşedinte american care s-a și născut cu cetăţenie americană.

9. William Henry Harrison

A fost preşedintele cu cel mai scurt mandat și ținea o capră drept animal de companie. Pentru că discursul inaugural s-a desfăşurat într-o zi rece şi furtunoasă de martie, s-a îmbolnăvit grav şi după câteva săptămâni a murit, pe 4 aprilie 1841. Tratamentele exagerate au accelerat moartea sa, acestea conținând ulei de castor, calomel, ipecac, opiu, camfor şi coniac.

10. John Tyler

A avut nici mai mult, nici mai puțin, de 15 copii! Primul corp de pază pentru Casa Albă s-a creat când președintele a primit un pachet suspect. Totuși, s-a dovedit în final că fusese o farsă, iar pachetul conținea doar o jucărie stricată. 

11. James Knox Polk

Avea o freză mullet, care a inspirat multe generaţii de trupe heavy metal şi solişti de muzică country-western. A muncit atât de mult, că la trei luni după terminarea mandatului a murit din cauza unei crize intestinale. Dar poate și pentru că îi plăcea foarte mult whisky-ul.

12. Zachary Taylor

Obișnuia să poarte haine zdrenţuite şi o pălărie, arătând ca un fermier. Mesteca tutun și călărea frecvent. A stat doar câteva luni la Casa Albă, pentru că, pe 4 iulie 1850, în urma unui val de seceta, fiind însetat după câteva discursuri, a mâncat o cană de cireşe, a băut apă şi lapte rece. Nu se ştie dacă a fost din cauza apei, a laptelui sau a cireşele, cert e că preşedintele a vomitat şi a suferit de diaree, murind cinci zile mai târziu.

13. Millard Filmore

Regina Victoria îl lăuda și îl considera cel mai chipeş bărbat. A negociat un tratat cu Peru pentru comerţul cu îngrăşământ.

14. Franklin Pierce

A fost un preşedinte atât de slab şi beţiv, încât până şi partidul democrat din care făcea parte şi-a schimbat sloganul în “Oricine, numai nu Pierce”. La inaugurare nu a jurat pe o Biblie, ci pe o carte de drept.

15. James Buchanan

Nu s-a căsătorit niciodată, fiind singurul preşedinte burlac din istoria Americii. S-a zvonit că ar fi fost gay, având o relaţie de iubire cu William R. King. Primise cadou un elefant. Organiza petreceri şi beţii și a fost cel mai corupt preşedinte american - administrația sa a deturnat fonduri guvernamentale şi a acordat şpăgi. 

16. Abraham Lincoln

A fost cel mai înalt preşedinte american, cu o înălţime de 1,93 m. A fost barman şi chiar deţinea un salon. A fost primul președinte fotografiat la inaugurarea lui. El este ipostaziat lângă John Wilkes Booth, viitorul său asasin.

17. Andrew Johnson

S-a comparat cu Iisus în timpul unei adunări. Era croitor de profesie şi îşi făcea propriile sale costume.

18. Ulysses S. Grant

Deşi a participat în Războiul Civil şi a comis adevărate masacre, i se făcea greaţă când vedea sânge. A deportat evrei din casele lor pentru că făceau comerț cu bumbac la negru. Era fumător înrăit, fapt pentru care, în urma unei victorii strălucite, a primit drept cadou 10. 000 de cutii cu trabucuri pe care le-a fumat imediat. A murit, firește, de cancer la gât.

19. Rutherford B. Hayes

Era prezbiterian, fapt pentru care a interzis alcoolul la Casa Albă. În loc de alcool se consuma doar apă. În fiecare seară, familia sa cânta imnuri evanghelice şi ţinea rugăciuni. În fiecare dimineață, era găsit în genunchi, rugându-se. Odată, vicepreşedintele i-a adus o copie a unei cărţi de imnuri şi cântări prezbiteriene. A fost primul preşedinte care a avut un telefon instalat la Casa Albă. Numărul său de telefon era...1! 

20. James A. Garfield

A fost împuşcat într-o tentativă de asasinare. Însă nu glonţul i-a curmat viața, ci tratamentul cu instrumentele medicale neigienice. Însuşi Alexander Graham Bell a utilizat un detector de metale timpuriu, crezând că va localiza glonţul. Se spune despre Garfield că putea scrie cu ambele mâini.

21. Chester A. Arthur

A angajat un valet cu normă întreagă şi avea...80 de perechi de pantaloni.

22. Grover Cleveland

A fost tutore al lui Frances Folsom când ea avea doar 11 ani, luând-o de soție 10 ani mai târziu. A fost singurul preşedinte american cu două mandate neconsecutive. Totuși, este declarat ca fiind cel de-al 22-lea şi al 24-lea preşedinte american. A refuzat să participle la războiul civil, mituind un imigrant polonez. A fost şi singurul preşedinte care a spânzurat cu mâna lui criminali condamnaţi când a lucrat în postul de călău.

23. Benjamin Harrison

Și-a dezmonstenit proprii copii. Era prezbiterian şi avea o atitudine de gheaţă. A fost ultimul preşedinte american care a mai purtat barbă.

24. Grover Cleveland

Revenim la președintele Cleveland și aflăm alte curiozități despre el. Avea o carabină botezată “Death and Destruction”. Iar în urma unei operaţii de cancer din cerul gurii, i-a fost implantată o proteză din cauciuc. Astfel, până în 1917, nimeni nu a ştiut că maxilarul i-a fost extras.

25. William Mckinley

Soţia sa suferea de epilepsie și făcea crize adesea, iar preşedintele îi acoperea faţa cu batista. A fost primul preşedinte surprins pe peliculă. Purta în permanență o garoafă roşie. La doar o zi după ce a fost reales, a fost asasinat.

26. Theodore Roosevelt

A publicat 40 de cărţi despre nave şi păsări, a condus soldaţii în bătălii şi a vânat în Africa. Când a invadat Dealul San Juan, a ucis un spaniol cu mâinile goale. În timp ce boxa la Casa Albă cu campionul John Sullivan, a încasat o lovitură care i-a orbit ochiul stâng.

La micul dejun servea căni uriaşe cu cafea şi 12 ouă. A fost primul preşedinte care s-a plimbat cu automobilul, cu avionul, cu submarinul.

A avut o mulțime de aventuri de-a lungul vieții. În Golful Mexic, aflat într-o ambarcaţiune, în urma unei coliziuni cu o alta, a fost azvârlit printr-o fereastră. Odată, trăsura sa s-a tamponat cu un tramvai, iar toţi pasagerii, inclusiv preşedintele, au zburat din trăsură.

A îmbrăţişat un pui de urs și de atunci a luat naştere ursuleţul de pluș numit “Teddy Bear”. Avea ca animale de companie urşi, şerpi, zebre, hiene și lei.

În timpul unei campanii electorale, a fost împuşcat când se afla pe un podium. Dar s-a ridicat pur şi simplu şi a spus că e nevoie de mai mult pentru a ucide un progresist că el. Până la urmă, a murit de arterioscleroză, căci meniul zilnic de 12 ouă i-a fost fatal.

27. William Howard Taft

A fost cel mai gras președinte american din istorie, cu o greutate de 150 de kilograme. A comandat o cadă de 2 metri şi 10 cm lungime, din care nu a mai putut ieși până nu l-au ajutat consilierii. Când l-a vizitat ţarul Rusiei, pantalonii s-au rupt la cusătură când a coborât din trăsură. Dormea la şedinţele de cabinet, la înmormântări, la parade de automobile, întregul oraş văzându-l cum sforăia în maşină sa decapotabilă şi la obligaţiile de campanie. Îi plăcea să joace golf.

28. Woodrow Wilson

Era fan al filmului “The Birth of Nation”, regizat de D.W. Griffith, care glorifica Ku Klux Klan. Şi-a înşelat soția în timpul unei călătorii în Bermude. Chipul i-a fost pus pe bancnota de 1 milion de dolari.

29. Warren G. Harding

În timpul unui joc aprins de poker, a pariat pe o întreagă cutie cu porţelanuri chinezeşti de la Casa Albă. Bineînțeles, a pierdut partida. A avut multe legături amoroase de scandal, inclusiv cu Carrie Fulton Phillips, o fată de numai 15 ani.

30. Calvin Coolidge

Dormea foarte mult, peste 10 ore pe zi. Se culca la 10 seara, dormea până la 8 dimineaţă şi dormea şi după-amiaza. Îî plăcea să călărească un cal electric. 

31. Herbert Hoover

Îşi concedia angajaţii care nu se ascundeau de fiecare dată când trecea. Avea şi un sistem de clopoţei pentru a păstra distanţa între preşedinte şi personalul Casei Albe. În vremea marii depresiuni, servea şapte feluri de mâncare. Purta cravată când pescuia. Avea doi aligatori ca animale de companie.

32. Franklin Delano Roosevelt

Deşi era familist convins, şi-a înşelat soţia cu multe femei, inclusiv cu secretara Lucy Mercer. I-a confiscat maşina lui Al Capone. Nu aprindea trei ţigări cu un singur chibrit, nu stătea niciodată la o masă aranjată pentru 13 persoane şi nu pleca nicăieri vinerea. Ironic, trenul funerar l-a adus acasă într-o zi de vineri, 13.

33. Harry S. Truman

Sloganul său era “dă-l naibii”. Odată, când zbura cu un avion prezidențial DC-4 “Corbul Sacru”, i-a ordonat pilotului să dea o raită pe la Casă Albă. Agenţii Serviciilor Secrete nu ştiau că preşedintele era în avion şi au început să se alarmeze. Nu s-a întâmplat nimic grav, însă preşedintele s-a simțit jenat. Era membru KKK. Dacă vă întrebați ce semnificație are, aflați că S-ul din numele său nu înseamnă nimic.

34. Dwight David Eisenhower

Îi plăcea să joace golf 150 zile pe an. Odată, peluza Casei Albe pe care juca golf a fost invadată de veveriţe, dându-i peste cap jocul. Era îndrăgostit de şoferiţa lui, Kay Summersby.

35. John F. Kennedy

A participat în Al Doilea Război Mondial și şi-a salvat întreg echipajul când vasul său a fost scufundat. Avea un medic personal, care îi administra injecţii pentru a-i atenua durerile cauzate de afecţiunile de care suferea. Deşi avea o soţie superbă, se zbenguia cu femei goale în piscina Casei Albe. Contacta des Hollywoodul pentru a-i trimite starlete în fiecare noapte (inclusiv Marilyn Monroe). Avea o armată de prostituate, secretare şi amante.

36. Lyndon Baines Johnson

La ferma sa din Texas, îşi îngrozea oaspeţii conducând cu 150 km/oră, în timp ce bea scotch dintr-un pahar de plastic. Nu a durat mult până să intre într-un lac. Râgâia, înjura deseori, şi se scărpina în zonele intime. În plus, îşi invita angajaţii Casei Albe să poarte discuţii în baie în timp ce urina. Avea televizioare şi telefoane instalate în toate toaletele și și-a botezat penisul “Jumbo”. A avut o relaţie secretă cu Madeleine Brown. 

37. Richard M. Nixon

Odată l-a primit pe Elvis Presley în Casa Albă şi i-a acceptat cadoul, un pistol de calibru .45, cu toate că regulile susţineau că introducerea armelor de foc în Casă Albă este ilegală. Odată, fiind beat, a ordonat bombardarea aeroportului din Damasc. Din fericire, oficialii nu l-au ascultat. A  comandat noi uniforme pentru poliţia Casei Albe - dar când presa le-a ridiculizat, le-a vândut unei formaţii de muzică dintr-un liceu.

A confruntat un protest studenţesc, iar un student s-a apropiat de maşina sa şi i-a arătat degetul mijlociu. Nixon i-a arătat şi el degetul mijlociu şi a declarat: “ fraierul acela o să povestească tot restul vieţii sale că preşedintele american i-a arătat degetul mijlociu. Şi nimeni nu o să-l creadă!” A fost primul preşedinte care a vizitat toate statele americane. A fost şi primul care a vizitat China, și singurul care a demisionat.

38. Gerald R. Ford

Într-o noapte a fost încuiat din greșeală în afara Casei Albe, când îşi plimba câinele. A fost singurul preşedinte care a lucrat ca model.

39. James Earl Carter (Jimmy Carter)

A declarat că a văzut un OZN, pe vremea când era guvernatorul Georgiei.

40. Ronald Reagan

În tinereţe, juca în filme alături de un cimpanzeu pe nume Bonzo. Citea frecvent horoscopul şi era pasionat de călărit. A fost cel mai bătrân preşedinte american, fiind numie “bărbatul aproape perfect” de către Universitatea din California.

41. George Herbert Walker Bush

La un dineu oficial, a vomitat pe premierul japonez. Astfel, vocabularul japonez s-a îmbunătățit cu un nou termen: Bushusuru, care înseamnă „vomă în public”. 

42. William Jefferson Clinton (Bill Clinton)

Și-a înşelat soția, Hillary (care se află acum în cursa pentru prezidențiale), cu diverse amante: Monica Lewinski (care i-a făcut sex oral sub biroul oval), Gennifer, Paula, Juanita, două câştigătoare Miss Arkansas şi alte femei. Îi plăcea să cânte la saxofon şi să rezolve puzzle-uri. A trimis ca preşedinte doar două email-uri pe durata întregului mandat, preferând să comunice la telefon sau prin scrisori.

43. George W. Bush

A fost arestat în tinereţe pentru că a condus sub influenţa alcoolului. S-a lăsat de băut după ce a împlinit 40 de ani. În 1999, ar fi avut o relaţie secretă cu o dansatoare de striptease. În 2002 s-a înecat cu un covrigel. Este celebru ca fiind preşedintele cu cele mai multe gafe.

45. Barack Hussein Obama

Colecţionează reviste de benzi desenate. A mâncat carne de câine şi şarpe în timpul unei călătorii în Indonezia și i-a promis soţiei sale Michelle că va renunţă la fumat. A consumat cocaină şi marijuana în tinerețe. Este primul președinte american de culoare, și cel care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex.

Cine va fi președintele cu numărul 45? 

Sursa: historia.ro, Foto: historia.ro, history.com, jrbenjamin.com, biography.com,

quotesgram.com, thepandorasociety.com, twitter.com, wnd.com, csnnews.com

1 /
    președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială președinți, bârfe, monden, Hillary Clinton, Donald Trump, campanie prezidențială

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…