Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum ar arăta lumea cu doar 100 de oameni?

Lumea are peste 7 miliarde de oameni. Și totuși, dacă am reduce tipologiile care există la scară mică, cum ar arăta lumea cu numai 100 de oameni?

Pentru a ilustra lumea complexă în care trăim într-un mod simplu, Fundația 100 People: A world portrait a publicat un infografic care arată faptul că, dacă ar exista doar 100 de oameni, jumătate ar fi femei și jumătate bărbați, iar 51 dintre aceștia ar trăi în mediul urban.

În plus, din cei 100, 21 ar fi supraponderali, în timp ce 48 dintre ei ar trăi cu mai puțin de 2 dolari americani pe zi.

De asemenea, 83 dintre aceștia ar ști să scrie și să citească, iar 75 dintre ei ar avea telefon mobil, cu toate că numai 7 ar fi absolvenți de liceu, ceea ce ilustrează faptul că, la nivel global, există foarte puțini oameni care se bucură de privilegiul de a primi o educație corespunzătoare.

Redusă la nivelul unui mic cartier al unui oraș, lumea ar avea numai 77 de oameni cu un adăpost sigur, doar 33 de creștini, 26 de persoane cu vârsta între 0-14 ani, 66 de persoane între 15-64 ani și doar 8 persoane peste 65 de ani.

Nu în ultimul rând, dacă vorbim despre naționalități, 12 dintre cei 100 ar fi chinezi, 5 spanioli, 5 englezi, 3 arabi, 3 indieni, 3 bengalezi, 3 portughezi, 2 ruși, 2 japonezi și, în mod incredibil, restul de 62 ar aparține altor naționalități nenumite în studiu.

Acest infografic ne pune pe gânduri și ne face să analizăm mai mult planeta care ne este casă, aici unde o bună parte a populației consideră a fi lux ceea ce, pentru alții, reprezintă simple facilități fără de care nu ar putea trăi.

Foto: mymodernnet.com

 

1 /
    100 de oameni, tipologii, lumea la scară mică 100 de oameni, tipologii, lumea la scară mică

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…