Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum s-au schimbat standardele de frumusețe masculină în ultimii 100 de ani

Femeile știu, de obicei, foarte bine ce își doresc de la aspectul unui bărbat. Și, deși au știut-o bine mereu, standardele de frumusețe nu au fost întotdeauna aceleași.

Bărbații s-au străduit mereu să fie chipeși, la modă și de succes, dar și să fie plăcuți de către femei. Prin diverse trucuri ale modei, ei au devenit mai masculini, sexy, casual și lipsiți de griji. Câteva decade au cuprins bărbați ce aveau o eleganță lipsită de griji. Tunsorile, mustățile, bărbile și chiar mușchii au avut un rol important în transformarea apariției masculine.

Ceea ce astăzi ni se pare ridicol din punct de vedere al aspectului fizic masculin, pe vremuri era considerat la modă, și invers.

1900 – Perioada luptătorilor și a bărbaților puternici

Performanțele luptătorului Eugen Sandow de la începutul secolului 20 erau la fel de populare în rândul femeilor cum au fost concertele Beatles din anii ’60. Până și Arnold Schwarzenegger are câteva statuete care îl întruchipează pe faimosul atlet.  

1910 – Eleganță pură

Primul Război Mondial a adus moda mustății subțiri, plasate deasupra buzei și coafate frumos. Un astfel de stil era considerat atrăgător și masculin.

1920 – Părul neted și aspectul languros

A fost perioada în care a început nebunia cinematografurilor, Rudolph Valentino, vedeta filmelor mute reprezentând centrul principal de interes. Aproape orice bărbat ce purta freza lui, părul neted cu cărare pe mijloc, devenea automat chipeș. 

1930 – Mustățile sexy

Lumea începe să copieze starurile de cinema din ce în ce mai mult. Imaginea unui bărbat chipeș, cu trup atletic, cu postură corectă, umeri lați, șolduri înguste și mușchi puternici era cea mai admirată. Faimoasele mustăți ale lui Clark Gable au devenit apogeul modei din acea perioadă.

1940 – Masculinitate militară

Principala imagine a bărbatului chipeș din cel de-Al Doilea Război Mondial era severă și masculină. El era îmbrăcat ca la carte și ras perfect, așa cum cerea perioada războiului. 

1950 – Sexualitate vădită

Anii ’50 au fost reprezentați de stilul rock’n’roll al lui Elvis Presley – un bărbat înalt și chipeș, care ofta în microfon și dansa în stilul său caracteristic. Cea mai populară freză era moțul proeminent de deasupra frunții. 

Spirit rebel

Mii de bărbați au început să copieze apariția din filmul „The Wild One” cu Marlon Brando – bărbații tineri merg pe motocicletă, poartă geci de piele și își spun „băieți duri”. 

1960 – Aspect senzual și sexualitate scandaloasă

La acea perioadă, Alain Delon era simbolul frumuseții masculine. Un bărbat atletic, bronzat, cu trăsături de băiat și aspect senzual cu ochi albaștri, visători, era considerat masculul perfect.

Libertate de exprimare

Sfârșitul decadei a fost marcat de mișcarea hippie și rockul psihedelic. Jim Morrison, liderul trupei The Doors, era șarmant prin carisma sa unică și versurile profunde din melodii. Era suficient să-l privească o dată pentru ca fetele să simtă extaz sexual, iar bărbații să își dorească să facă fapte scandaloase. 

1970 – Mușchii la rang de artă

În timp ce hippioții cuceresc lumea, iar bărbații nu se disting de femei, Arnold Schwarzenegger câștigă de șapte ori titlul de Mr. Olympia. Femeile înnebunesc, bărbații sunt individoși, îl ovaționează, iar apoi pleacă în sala de forță, să se antreneze. 

1980 – Frumusețe atletică

Faimosul serial "Baywatch" devine încă un motiv pentru a face sport – deși atenția se mută acum, în locul bărbaților cu aspect de culturist, către bărbații cu aspect atletic, bronzat, cu mușchi bine lucrați și, bineînțeles, șort roșu.  

1990 – Valul Grunge

Anii ’90 și era muzicii rock grunge a dat naștere unei generații de oameni cărora nu le păsa ceea ce poartă și cum arată. Cel mai clar exemplu în acest sens a fost Kurt Cobain, starul trupei Nirvana. Atitudinea sa nepăsătoare, totuși, nu l-a oprit din a fi chipeș și a înnebuni sute de mii de fani. 

2000 – Mileniul metrosexual

Noul mileniu a adus cu sine era metrosexualității. David Beckham devine bărbatul perfect, un fotbalist profesionist ce are toate atributele masculului alfa – abdomenul cu pătrățele, tunsoarea perfectă și haine scumpe. 

2010 – Hipsterii nepăsători

Mișcarea hipster a luat lumea cu asalt: nepăsare, bărbi, haine vintage, aspect slăbănog sau atletic, carouri sau dungi, ochelari de soare, tatuaje și un look spontan – atributele bărbatului perfect. Mai ales dacă e vorba despre Ryan Gosling. 

Astăzi

Barba și părul lung prins în creștet capătă din ce în ce mai multă popularitate. Acest trend este atât de puternic și omniprezent, încât a primit chiar și un nume – lumbersexuality sau “sexualitatea tăietorului de lemne”.

Care este preferatul vostru? :)

Foto: brightside.me, f-covers.com

1 /
    bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși bărbați, frumusețe, frumusețe masculină, standarde de frumusețe, modă, bărbați frumoși

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…