Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum se schimbă relația cu mama ta de-a lungul timpului

În ciuda iubirii pe care o simți pentru mama ta, știi bine că relația dintre voi două a avut și momente dificile.

Când erai copil, nu aveai prea multe opțiuni decât să fii dependentă de ea. Când ai devenit adolescentă, erai total debalansată hormonal, și nu mai voiai să ai nimic de-a face cu ea – doar te făcea de râs, în opinia ta.

Atât tu, cât și mama ta, știți că relația dintre voi două nu a fost și nu va fi niciodată perfectă, însă iubirea pe care o aveți una pentru cealaltă rămâne la fel, indiferent de urcușuri și coborâșuri.

Iată cum se schimbă relația cu mama ta, pe măsură ce avansezi în vârstă:

  • Când ești copil, mama e întreaga ta lume.

Când ești mică, nu ai prea multe opțiuni când vine vorba de relația cu mama ta. Ai nevoie de ea pentru orice, și chiar dacă nu ai, tot mergi cu ea peste tot, și te ții după fusta ei, oriunde ați fi.

Când ești copil, mama e perfectă. Ce gătește ea este mâncarea supremă, și nimic nu miroase mai frumos ca parfumul ei. La acest moment al vieții, nu îți poți privi mama altfel decât pe propriul erou.

  • Când ești adolescent, nu prea o mai suporți.

Nu o urăști, dar o mică parte din tine ar vrea să nu mai fie lângă tine mereu, pentru că oricum te simți neînțeleasă și nu mai suporți pe nimeni.

Nu înțelege când vrei să îți vopsești părul mov, sau când îți iei telefonul cu tine la masă, pentru că băiatul de care îți place a spus că îți va scrie în curând.

Încă ai nevoie de ea în viața ta, dar ești sigură că nu ai. Poate chiar te-ai și gândit să pleci de acasă de câteva ori, ca să-i arăți tu ei.

Dar în momentele în care nu o urăști, cauți cu disperare prezența ei. Când tu și prietena sau iubitul tău vă certați, umărul mamei este singurul pe care îți dorești să plângi.

Realizezi, până la urmă, că ai nevoie de ea, și că o iubești, dar nu vrei să spui asta nimănui – nici măcar ție.

  • Odată ce ai devenit adult și ai plecat de acasă, realizezi că mama ta este și ea om.

Fie că ai plecat de acasă ca să lucrezi, să trăiești pe cont propriu, sau ai plecat la facultate, începi să o vezi pe mama ta dintr-o cu totul altă perspectivă.

Distanța nu doar că mărește dorul și iubirea, dar crește și înțelepciunea.

În sfârșit realizezi că mama ta e și ea om, la fel ca tine, cu propriile momente bune și slabe, cu propriile slăbiciuni și temeri.

Da, e puțin enervant să trebuiască să vorbiți cel puțin o dată pe zi, ca să fie sigură că nu ai murit sau nu ai fost răpită.

Dar, în același timp, ești nerăbdătoare să îi povestești tot ce ți se întâmplă. Acum că nu te mai ceartă pentru fiecare decizie pe care o iei, abia aștepți să-i spui de următorul interviu pe care îl ai, sau de cursul la care ai excelat.

Îți e dor de ea, și ai realizat, într-un final că e în regulă să o iubești.

Ceea ce ai făcut dintotdeauna – dar felul cum ai crescut și toate schimbările hormonale prin care ai trecut te-au făcut să îți ascunzi, uneori, sentimentele față de ea. Acum poți profita să îi spui și să îi arăți cu orice ocazie cât de mult o prețuiești – ai grijă de mama ta, cât încă o ai alături! Timpul zboară imediat!

Foto: pexels.com, shutterstock.com

1 /
    mamă, fiică, copii, adolescenți, adulți, matur, responsabilități, psihologie mamă, fiică, copii, adolescenți, adulți, matur, responsabilități, psihologie mamă, fiică, copii, adolescenți, adulți, matur, responsabilități, psihologie mamă, fiică, copii, adolescenți, adulți, matur, responsabilități, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…