Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Înfiorător! Foametea mondială s-ar putea eradica prin... lapte de gândac?!

O echipă internațională de cercetători, coordonată de Institutul de Medicină Regenerativă și Biologie cu Celule Stem din India, a descoperit o posibilă soluție pentru foametea mondială.

Deși, în mod normal, insectele nu produc lapte, specialiștii au descoperit că specia Diploptera punctate, singurul gândac cunoscut care naște pui vii, a fost observat eliberând un soi de „lapte”, pentru a-și hrăni odraslele. Acest lapte conține cristale proteice pe care cercetătorii au reușit să le izoleze, constatând că are o valoare energetică foarte mare.

O singură proteină din acest lapte conține de peste trei ori cantitatea de energie dintr-o masă echivalentă de lapte de bivoliță – la rândul său, mai bogat energetic decât laptele de vacă!

Conform cercetătorilor, nu numai că laptele este bogat în nutrienți (proteine, glucide, lipide și aminoacizi esențiali), dar are și o eliberare lentă – pe măsură ce proteina este produsă, cristalul eliberează și mai multă proteină la o rată echivalentă pentru a continua digestia. Așadar, este vorba despre un posibil aliment complet, bogat în calorii și cu eliberare lentă.

Este limpede că acest lapte nu se va putea obține prin metoda tradițională, a mulsului. Specialiștii speră să descifreze genele care produc aceste cristale proteice, pentru a testa posibilitatea replicării lor în laborator pentru ca, apelând la drojdii, să producă și ei aceste cristale, dar în cantități mult mai mari.

Acest aliment nu s-ar adresa cu prioritate țărilor din Vest, care au deja o dietă bogată în calorii, ci mai degrabă țărilor defavorizate, care au probleme cu foametea și cu satisfacerea nevoilor alimentare ale populației.

Foto: stiintasitehnica.com, shutterstock.com

 

1 /
    lapte de gândac, foamete mondială, curiozități lapte de gândac, foamete mondială, curiozități

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…