Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Joelle Weekend Vibes: Ce facem în acest sfârșit de săptămână

Vremea încă superbă din luna septembrie ne permite să ne bucurăm și de acest weekend în aer liber. Și tot datorită vremii avem, în continuare, o mare varietate de activități și evenimente din care putem alege.

Fie că rămâneți în Capitală sau vreți să aveți parte de o escapadă la mare sau la munte, noi am găsit mai multe lucruri de făcut în acest sfârșit de săptămână:

Zilele Bucureștiului

Capitala sărbătorește în acest sfârșit de săptămână 557 de ani de la atestarea istorică a Bucureștiului, prin trei zile de evenimente și activități. Acestea au loc în trei zone de interes ale Capitalei: Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău.

În aceste trei zile, bucureștenii și nu numai se pot bucura de concerte, expoziții, spectacole de teatru, parade, ateliere, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii.

Sâmbătă, 17 septembrie, în Piața Constituției vor concerta artiști precum Andra, Holograf, Ștefan Bănică, Zdob și Zdub, Loredana, Connect-R, Proconsul sau Vunk. În plus, atmosfera de sărbătoare va fi întreținută și de opt trupe de teatru din Spania, Italia și Franța.

Festivalul Eco “Viața verde”

Festivalul își propune să stimuleze cetățenii să abordeze un stil de viață sănătos, prin diverse activități recreative, ce vor avea loc în Parcul Izvor din Capitală, pe 17 și 18 septembrie.

Participanții se pot bucura de ateliere creative, proiecte ecologice, o șezătoare urbană, workshop-uri de terapii complementare, știința și educația viitorului.

Activitățile desfășurate vor fi sub forma unor ateliere și workshopuri pentru copii - de reciclare selectivă, dar și acțiuni de educare a populației cu privire la conștientizarea și responsabilizarea  față de colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaj.

Săptămâna Europeană de Tango

Săptămâna europeană de tango a fost organizată în premieră în România și Europa. A început pe 10 septembrie și se încheie mâine, diverse evenimente dedicate stilului de dans tango având loc la București și Bușteni.

Românii au acces gratuit la cursuri de tango, expoziții, proiecții în aer liber, concerte și sesiuni informative.

Ambasadorii Săptămânii Europene de Tango sunt cântăreaţa argentiniană Analia Selis, muzicianul argentinian Mariano Castro (dublu nominalizat la Premiile Latin Grammy) și regizoarea de teatru Alice Barb.

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Inspirat de proiecte similare precum „Noaptea Albă a Bucureștiului”, „Noaptea Albă a Muzeelor” sau „Noaptea Albă a Galeriilor”, evenimentul „Noaptea Albă a Filmului Românesc” își propune să readucă în atenția publicului filmele românești, demonstrând că și acestea au o calitate la fel de bună ca filmele produse în afara țării.

Evenimentul are loc în această seară și se vor desfășura diverse activități de proiecții în aer liber cu filme românești de toate genurile, realizate de cineaști din toate generațiile.

Intrarea este liberă, iar lista completă de locații poate fi accesată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Litoral

Datorită faptului că vremea este superbă, evenimentele de pe litoral continuă să se țină lanț. Iată cele mai importante activități:

  • Concert Bosquito, 16 septembrie, Harlequin Mamaia
  • Tabăra de yoga Enisala Zen Camp, 16-18 septembrie, Enisala
  • Concert BUG Mafia, 17 septembrie, Le Gaga Mamaia
  • Concert Nicu Alifantis & Zan, 17 septembrie, Galeria Cora Constanța

Festivalul Sunshine, Roșia Montană

Festivalul este dedicat vieții și bucuriei de a fi; a început pe 8 septembrie și se încheie pe 22. Participanții se pot bucura de activități ce includ workshopuri de ecosofie, permacultură,  autosustenabilitate și arhitectură organică.

În plus, ei mai pot culege ciuperci și plante medicinale și pot face diverse drumeții.

Au loc concerte de electro, jazz, funk, etnic, rock, lounge, jam session-uri și concerte acustice, ceremonii, meditații, yoga, terapii, călătorii șamanice.

Dacă acestea nu sunt suficiente, aflați că participanții mai pot alege din alte activități precum dansul, pictura, sculptura, atelierele de creație, film, fotografie, tras cu arcul sau arte marțiale.

Prețul biletului rămâne la latitudinea participanților, iar mai multe detalii puteți afla pe http://www.theshiningearth.com/shine

Voi ce plănuiți în acest weekend? :)

Foto: shutterstock.com,pinterest.com,rgbstock.com

1 /
    weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc weekend, evenimente weekend, evenimente 16-18 septembrie, litoral, Capitală, munte, Zilele Bucureștiului, festivaluri, Săptămâna Europeană a Tangoului, Noaptea Albă a Filmului Românesc

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…