Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâine începe școala! Lista cu rechizite pentru clasa I

Mai sunt doar câteva ore până când copilașii se vor întoarce pe băncile școlii, sau vor păși pentru prima oară acolo.

Clasa I este una dintre cele mai mari provocări, atât pentru copii, cât și pentru părinți – colegi noi, dascăli noi, colectiv nou. Însă cea mai mare dilemă este reprezentată de rechizite.

Noi v-am pregătit o listă cu rechizitele de care are nevoie copilul care pășește pentru prima dată pe băncile școlii:

În primul rând, ai nevoie de:

 • Manuale: trebuie să afli de la învățătoare sau de la directorul școlii ce manuale sunt necesare la început de an.
 • Caiete normale și speciale: în primii ani de școală, copiii folosesc, în paralel cu caietele normale, și caiete speciale, care îi ajută să scrie frumos și ordonat. Vorbește cu învățătoarea și asigură-te că îi cumperi copilului caietele potrivite, însă nu te grăbi și nu exagera cu cantitățile. Uneori e chiar mai înțelept să amâni cumpărarea caietelor până după începerea școlii.
 • Un penar cu stilou, pixuri, creioane, gume de șters, ascuțitoare, pastă corectoare, pic de șters cerneala: aceste mărunțișuri sunt absolut necesare, dar sunt și cel mai ușor de pierdut și stricat. De aceea este indicat să fie toate ordonate într-un penar încăpător. Gumele de șters, picul și pasta corectoare sunt poate cel mai necesare copilului care se află la început de drum și care este mereu predispus micilor greșeli.
 • Ghiozdan: Este important ca micul învățăcel să aibă un ghiozdan încăpător, dar comod. Asigură-te că are dimensiunea și baretele potrivite pentru înălțimea și greutatea lui, dar și că are suficiente buzunare pentru a repartiza organizat toate obiectele de care are nevoie la școală.

Mai ai nevoie și de:

 • Creioane colorate, carioci, acuarele: orele de desen sunt extrem de importante pentru educația copilului, pentru dezvoltarea creativității, dar și pentru recreerea creierului. Pentru a nu avea probleme cu petele, poți căuta variantele de culori care se curăță în mașina de spălat
 • Foarfece: în clasele mici, copiii confecționează diverse obiecte, în general din hârtie. Majoritatea sunt create pentru copii dreptaci, însă dacă ştii că cel mic are folosește mâna stângă, este de preferat să cauţi o foarfecă specială pentru stângaci. Și, foarte important, să fie o foarfecă destinată celor mici, nu prea ascuțită, pentru a preveni accidentele.
 • Lipici: Un baton de lipici este mai indicat decât cel lichid, întrucât previne murdăria și nu există riscul ca micuțul să-și lipească degetele între ele.
 • Bloc de desen și coli: Blocul de desen este absolut necesar la orele de pictură, dar mai are nevoie de coli de hârtie și pentru alte activități, albe sau colorate. 
 • Haine speciale pentru pictură: Fie că e vorba de un mic șorț sau un tricou vechi și mai larg, e ideal să aibă ceva de îmbrăcat la orele de desen, pentru a fi protejat de pete. Astfel, vei scuti efortul de a scoate petele de pe hainele bune.   

Nu în ultimul rând, ai nevoie de:

 • Cutie pentru mâncare: Masa pe care o servește la școală trebuie să fie depozitată într-un recipient etanș, termoizolant, care să păstreze calitatea mâncării. Astfel, o cutiuţă sau o sacoşă termoizolantă va rezolva problema, păstrând sandwich-urile, legumele sau fructele proaspete și la o temperatură corespunzătoare.
 • Sticlă de apă: Hidratarea este foarte importantă, însă o sticlă normală le pune probleme uneori copiilor, din cauza modalității de închidere. O sticlă de apă specială pentru copii îi va feri de pericolul de a se trezi cu toate obiectele din ghiozdan ude.
 • Șervețele, uscate și umede, dezinfectant de mâini: Nu se știe niciodată când au nevoie să se curețe pe mâini, să își sufle nasul, să îți dezinfecteze banca sau alte obiecte, sau să își protejeze mâinile de bacterii și viruși care pot cauza răceli sau alte boli.

Voi sunteți gata de școală? :)

Foto: mamiverse.com,valleyparentmagazine.com,craftgawker.com,babble.com

1 /
  școală, prima zi de școală, clasa I, clasa zero, rechizite, ghiozdan, caiete, cărți, manuale, lista de rechizite școală, prima zi de școală, clasa I, clasa zero, rechizite, ghiozdan, caiete, cărți, manuale, lista de rechizite școală, prima zi de școală, clasa I, clasa zero, rechizite, ghiozdan, caiete, cărți, manuale, lista de rechizite școală, prima zi de școală, clasa I, clasa zero, rechizite, ghiozdan, caiete, cărți, manuale, lista de rechizite

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…