Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Budincă de spanac

A venit primăvara, așa că a venit sezonul deliciosului spanac! Și nu este deloc lipsit de gust, așa cum am fi tentați să credem! Marian ne arată cum să pregătim ceva delicios în această duminică, pornind de la vioiul spanac!

Iată cât de simplu se pregătește savuroasa budincă de spanac:

“Mâncarea lu’ Popeye… dacă-l găsesc pe Spanac, proaspăt (și-l opăresc repede), sau înghețat verde – viu și stors în pumn de apă, în final trebuie că am vreo juma' de kil'; îl “trag” în tigaia în care am “îndulcit” o ceapă tăiată mic și șase căței de usturoi pisați, în două linguri de unt și una de ulei.

Domolesc puțin spanacul de căldură, bat două ouă înăuntru, folosesc sarea și piperul (după gust), în timp ce o oală clocotește cu apă și sare.

Am găsit două pachete de paste (vreo două sute de grame), de două feluri, pe care le scufund la fiert și le răcesc cu o cană și jumate’de iaurt gras sau smântână acră. Bat și aici trei ouă, zvârl sare și piper. Așez într-o tavă groasă, unsă pe fund și pereți cu unt, temelia: o jumate' din compoziția de paste, la mijloc spanacul, și apoi acoperișul, tot din paste.

Dau în cuptor la o sută șaizeci și cinci de grade, vreo juma' de oră. Îi las un sfert de ceas de odihnă în cuptorul stins, cu ușa “crăpată”. În plus, am găsit niște uleiuri în care zace ardei iute roș’, așa că…”

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."  

Foto: arhiva personală Marian Buda

https://www.facebook.com/Letter-for-Food-914356261986345/?__mref=message_bubble

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…
Trucuri pentru a face purtatul ochelarilor mai confortabil