Mâncare de 12 lei cu Marian: Burgeri
Unul dintre preparatele iubite de toată lumea capătă astăzi noi valențe prin mâinile pricepute ale lui Marian.
Iată cum putem face acasă delicioșii burgeri:
„Cu poftă de-a mușca dintr-un burger, merg spre o vitrină cu cărnuri de vită. Îi spun vânzătorului să-mi treacă prin sita de tocat aia mai fină, în două rânduri, carne de cornută (400g pentru două bucăți) cu grăsime (douăzeci la sută) - cât să sfârâie chifteaua.
Pe cea din urmă am s-o formez în mâini, după o frământare cu niște boabe de muștar marinate (o linguriță plină), sare și piper. Și cum vreau să mă joc, stropesc cu niște sos din ținutul Worchester. Chiftelele, groase de-un deget întins, le prăjesc pe fontă încinsă (sau o tigaie groasă-n carne) pe ambele fălci.
Încălzesc și chifla tăiată pentru sandwich pe aceeași tablă. D-acum, îmbrac carnea din mijlocul plăpumilor de pâine cu :
- Salată verde, ardei iute și linte;
- Roșii bune tocate, castraveți murați și un gălbenuș;
- Varză dulce, morcov și ceapă - tăiate fideluță-ntr-un sos din ulei, gălbenuș și lămâie.”
Poftă bună la ospăț!
Despre Marian?
"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."
Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:
Foto: arhiva personală Marian Buda





Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!