Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Copane de rață

Este săptămâna dinaintea Crăciunului și toți alergăm de colo-colo după ingrediente savuroase, care să alcătuiască preparate încântătoare pentru mesenii ce ne vor călca pragul în zilele de sărbătoare.

Marian a decis să ne vină în ajutor și să ne ofere o idee de fel principal – delicioasa rață nu trebuie gătită doar cu o sticlă înăuntru, pe un pat de varză! Există o mulțime de metode, iar el ne prezintă una simplă, ieftină și aspectuoasă.

Iar musafirii vor fi mai mult decât încântați!

Iată secretul lui Marian:

„Pe-un frig de aburesc geamurile de lângă plită, încing ‘cea tigaie groasă în talpă și pun două copane de orătanie măcănitoare cu pielea-n jos să rumene; apoi întorc și rumenesc de-asemeni.

Am un buchet cu morcov, albitură (fie țelină, pătrunjel sau păstârnac) și-o ceapă, tăiete ca bețele - le dau la prăjit în grăsimea lăsată de carne.

‘nainte de-a pune capacul la tigaie pentru a înnăbuși, așez și pulpele peste legume, arunc doi căței de usturoi zdrobiți, sărez și piperez.

 Las oleacă să se “odinească” și asez p-un linguroi de grăunte din făină de grâu dur (couscous) umflat în supă fierbinte și-un bob de unt.

Sorb puțin de vin, ce servește la a-mi ‘luneca mâncarea."

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură." 

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:

Foto: arhiva personală Marian Buda


 
1 /
    rețete, Crăciun, rețete de Crăciun, rețete ieftine de sărbători, Sărbători, mâncare, cumpărături, bucătari, food, cuisine, idei de rețete, rețete simple rețete, Crăciun, rețete de Crăciun, rețete ieftine de sărbători, Sărbători, mâncare, cumpărături, bucătari, food, cuisine, idei de rețete, rețete simple rețete, Crăciun, rețete de Crăciun, rețete ieftine de sărbători, Sărbători, mâncare, cumpărături, bucătari, food, cuisine, idei de rețete, rețete simple rețete, Crăciun, rețete de Crăciun, rețete ieftine de sărbători, Sărbători, mâncare, cumpărături, bucătari, food, cuisine, idei de rețete, rețete simple rețete, Crăciun, rețete de Crăciun, rețete ieftine de sărbători, Sărbători, mâncare, cumpărături, bucătari, food, cuisine, idei de rețete, rețete simple

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…