Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Plăcintă de gulie

Primăvara a sosit cu abundența ei de legume; așa că Marian ne oferă o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a ne bucura de deliciile acestei perioade: plăcinta de gulie!

Iată secretul acestei rețete savuroase:

“Îmi trebuie o tavă pentru cuptor, două gulii și doi cartofi - felii tăiate nici gros, nici subțire, unse cu untdelemn, sare și piper din râșniță…le dau cuptorului să le gătească la temperatură mai mică (de vreo 140 de grade) cam juma' de oră.

Cât aștept, desfac  o ceapă în cuburi mici, zdrobesc vreo 3 căței de usturoi, și le călesc pe toate în oleacă de untdelemn. Presar două linguri de făină și rumenesc, adaug roșii (conservate bine, până apar cele gustoase de mușcat ca pe fructe) zdrobite, două foi de dafin și-un praf de cimbru lăsat la uscat (sau verde, da!), o cană de supă din coji de legume, și fierb la foc mic până se leagă-n sos.

La capitolul 3, amestec o mână de cașcaval ras mare, o cană de smântână grasă, o mână de pătrunjel tăiat mic și două ouă. Sosul de roșii îl torn peste gulie, cern bine tava să se așeze printre rânduri; torn amestecul de smântână deasupra, îl ajut și pe el să se scufunde în plăcintă, și las în cuptor încă o juma’ de ceas la vreo sută șaizeci de grade. Mânc cu iaurt și leurdă.”

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."  

Foto: arhiva personală Marian Buda

https://www.facebook.com/Letter-for-Food-914356261986345/?__mref=message_bubble

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…
Trucuri pentru a face purtatul ochelarilor mai confortabil