Mâncare de 12 lei cu Marian: Soufflé de dovlecel și brânză
Acest preparat delicios nu necesită multă pregătire și este numai bun de un răsfăț pentru weekend-ul care urmează!
Iată cum se face:
“Dintr-o lingură de unt, ung 6 ramekine de 150 de ml și le pudrez cu pesmet.
Trei linguri de ulei bun sotează o ceapă tocată, alături de 3-4 căței de usturoi zdrobiți și mărunțiți. Acilea adaug 3 dovlecei răzuiți până-n miez și călesc vreo 7 minute, dau cu sare și piper proaspăt râșnit.
Șase ouă separate: albușul îl bat spumă tare și pe cel galben din ou îl amestec cu o cană cu vârf de cașcaval bun dat prin răzătoarea mică.
Peste brânza gălbuie torn tigaia cu dovlecel și alte cele, pătrunjel , cam 3 linguri tocate, și la urmă albușul ușor. Coc juma de ceas la 165 de grade.
Las 2 minute să nu-mi frigă limba și...bun!”
Poftă bună la ospăț!
Despre Marian?
"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."
Foto: arhiva personală Marian Buda
https://www.facebook.com/Letter-for-Food-914356261986345/?__mref=message_bubble




Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!